Bog

Tro, håb og gorgonzola

Af (
2013
)

Anmeldelse

Tro, håb og gorgonzola af Lars Daneskov

18 dec.13

Herlig oplæsningsbog for de 5-9 årige, der er til tempo, gode grin og et boblende sprog. 

Når nu bøgerne om Virgil, Vitello eller Villads fra Valby for længst er læst højt, hvilke bøger er det så, man griber til, når man har lyst til noget, der er lige så festligt og ukompliceret? Tro, håb og gorgonzola af Lars Daneskov er et godt bud på en tempofyldt historie med et boblende sprog og smilegaranti.

Temaet er godt nok set før - børn prøver at skaffe mor en ny mand -  men bogen er samtidig spækket med barokke indslag, der gør den til et sikkert højlæsningshit. 

Antons mor er ostedame med rødt hår og et meget højt grin, men ingen mand. Hver onsdag ser Anton og hans mor tv med detektiven Don Amore, der  både opklarer forbrydelser og kysser Lola Star. ”Det var sådan en mand, man skulle have” sukker Antons mor, ”en høj, flot mand med stort overskæg, der kan nå osten på alle de høje hylder”.  Anton beslutter sig for at gøre noget ved mors sørgelige øjne og allierer sig med sin bedste ven Molly.

Da børnene hænger en efterlysningsplakat op starter forviklingerne, og ikke alt går helt som planlagt. Men da bogen slutter, har moren alligevel fået sig en dejlig mand, og mange andres liv er også blevet ændret til det bedre takket være Anton og Molly.

Hvis man vil være populær hos tilhørere i 5-9 års alderen, så er Tro, håb og gorgonzola et godt valg. Det er god underholdning, også for oplæseren, for det er en fornøjelse at læse bogen højt med dens sproglige finurligheder, herunder navne på såvel oste som danse.  Advarsel: læs ikke bogen som godnathistorie, børnene bliver sure, når de ikke må høre mere. .. 

Bogen er godt boghåndværk, den er sat med store typer på lækkert papir, og Pernille Lykkegård står for de fremragende illustrationer til hvert af de elleve kapitler.

Lars Daneskov modtog i oktober 2013 BMF’s børnebogspris for bogen. I 2009 udkom hans bog Godmorgenhistorier  med 7 herlige 10-minutters morgenhistorier for 4- 8 årige. Læs også hans fremragende billedbog for 3-7 årige fra 2012 Mor har en baby inde i maven

Skrevet af Bente Bruun, Børnebibliotekar, Koldingbibliotekerne 

 

 

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
50618404
ISBN
9788740011999
Antal sider
148

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer