Bog

Æggedreng

Af (
2020
)

Anmeldelse

Æggedreng af Lars Daneskov

08 jun.20

En sød og humoristisk historie om en drengs første møde med forskellige familieformer.

Nogle har forældre af pap, andre har kun en mor, som har fået barn med en donor. Og så er der dem, som har to mødre eller to fædre. Der findes 37 forskellige familieformer i Danmark.

Villy har en mor og en far, og indtil han starter i skole, ved han ikke, at det kan være anderledes. Men allerede på første skoledag opdager han, at flere af hans kammeraters familier ikke ligner hans egen. Villy undrer sig. Han forstår slet ikke, hvad en forælder af pap er for en størrelse, eller hvordan en mor kan få et barn med en ”donut” (sådan hører Villy det i hvert fald). Da Villy kommer hjem fra skole, lægger han en plan, der involverer en pakke cornflakes og en bakke æg, for nu vil Villy have en familie, der ligner de andres.

Med ’Æggedreng’ skriver Lars Daneskov sig ind i et tema, der lige nu fylder godt i børnelitteraturen. Der er fokus på familier i alle udformninger, og tematikken har bestemt sin berettigelse, da det er en hverdag, mange børn oplever. I ’Æggedreng’ er perspektivet lagt hos drengen, der lever i det, vi ofte kalder en ”almindelig” familie. Dette fungerer rigtig godt, og jeg synes, at vi har manglet en bog som denne på hylderne.

At det er en bog i øjenhøjde med de mindste børn, understreges også af de skønne illustrationer af Zarah Juul. Villys mor og far er f.eks. kun repræsenteret med arme på illustrationerne, så vi ser aldrig deres ansigter, og Villys tanker er tegnet med en streg, der ligner børnetegninger. Begge dele sætter Villy og hans oplevelse af verden i fokus.

Alt i alt er det bare en vidunderlig billedbog, som jeg anbefaler til alle uanset hvilken slags familie, man lever i.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Graphic
Zarah Juul
ISBN
978-87-638-6575-3
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer