Bog

Frygtelige faster

Af (
2019
)

Anmeldelse

Frygtelige faster af David Walliams

02 nov.19
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Har du en frygtelig faster? Jeg lover dig, at uanset hvor slem din faster er, vil hun aldrig komme i nærheden af faster Alberta i denne vidunderlige nonsenshistorie. 

Bogens hovedpersonen er Stella, som er opvokset på Saksby gods. En morgen vågner hun ved en underlig tung fornemmelse, og hun kan også høre nogen udenfor døren. Da døren går op, står der en lav, tætbygget skikkelse i en skræddersyet blazer med posede knæbukser og øreklaphat, rygende på en pibe, med en stor ugle på hånden. Sally ved med det samme, at det er faster Alberta med sin ugle Wagner.

Alberta er den faster, der har spillet familieformuen væk i Monte Carlo, som har stjålet et ugleæg, der er klækket, og nu er hendes kæledyr, som hun træner i alle mulige og umulige ting. Alberta fortæller Stella, at hun har ligget i koma i lang tid efter en bilulykke, hvor begge hendes forældre er blevet dræbt! Stella bliver selvfølgeligt dybt ulykkelig, og da hun bliver lettere hysterisk, fordi Alberta fortæller at Stella har levet af uglegylp, mens hun var i koma, bliver hun låst inde på sit værelse. Alberta er ude på at overtage godset, og Stella må stoppe hendes onde planer. Her får hun hjælp fra en noget uventet kant.

Davis Walliams og Tony Ross er simpelthen en dynamisk duo, der er skabt til at underholde. 'Frygtelige faster' er en vidunderlig nonsenshistorie, der indeholder masser af spænding, mod og en hel del snarrådighed. Selvom bogen er på 410 sider, er den forholdsvis hurtig at læse, da illustrationerne udgør en ret pæn del, samtidig med at skriften er rimelig stor, men man er også i hylende morsomt og helt skørt selskab. Davis Walliams skriver, så tårerne sprøjter ud af øjnene på både oplæser og tilhører, og Tony Ross’ illustrationer understøtter fornemmelsen af, at læsningen føles som en leg.

Forældre fortjener at læse denne bog højt for deres børn fra ca. 7 år.

Bogdetaljer

Forlag
HarperChildren
Oversætter
Kim Langer
Faustnummer
46369963
ISBN
9788771915846
Antal sider
410

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser