Bog

Midnatsbanden

Af (
2020
)

Anmeldelse

Midnatsbanden

30 nov.20

David Walliams forener humor og nonsens med hospitalsindlagte børn i en forrygende historie om en gruppe børn, der sætter sig for at besejre de onde voksne.

Den 12-årige dreng Tom, der bor på kostskole, bliver en dag ramt i hovedet af en cricketbold og indlagt på det frygtelige Futtenborg Hospital. Hospitalet er et sted fyldt med ubehjælpelige læger, elendige madrasser, en portør, der mest af alt ligner Frankensteins monster, den mest ondskabsfulde natsygeplejerske, man næsten kan forestille sig og en flok andre skøre og ubehagelige voksne.

Tom deler stue med Iben, der har brækket begge arme og ben, Ronny der er blevet opereret i øjnene og intet kan se, Jeppe, der har fået fjernet mandler, og Sally, der er meget syg og sover det meste af tiden. Om natten følger Tom efter Iben, Ronny og Jeppe, der sammen udgør en mystisk bande af børnepatienter, der tager på natlige eventyr. De ledsages af den sært-udseende portør, der hjælper børnene med at komme afsted på deres drømmerejse, som kan være at komme til Nordpolen, op at komme flyve eller noget helt tredje. Børnene snyder den modbydelige natsygeplejerske hver nat og glæder sig hver især til at få netop deres drøm opfyldt. Hver nat er et rent eventyr i det gamle hospitals mange gange. Men en morgen da de kommer fra tur, og elevatordøren går op, mødes de af en velkomstkomité, de ikke havde regnet med.

’Midnatsbanden’ handler om, hvordan man gennem venskab og med god fantasi kan være heldig at udleve sine største drømme. Det er en hjertegribende og tankevækkende fortælling, der indeholder fantastiske karakterer og viser, at en stålsat beslutsomhed kan bringe en alle steder hen. David Walliams’ sædvanlige lune humor går igen ganske som i hans andre bøger, og persongalleriet i ’Midnatsbanden’ byder på gode venner, masser af skøre idéer og udstiller voksnes inkompetence. Bogen om ’Midnatsbanden’ danner desuden rammen om BBC’s serie ’The Midnight Gang’ og er en forrygende læseoplevelse.

Bogdetaljer

Forlag
HarperChildren
Oversætter
Kim Langer
Faustnummer
48966454
ISBN
9788771917413
Antal sider
476

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer