Bog

#Parisjetaime

Af (
2019
)

Anmeldelse

#Parisjetaime af Sanne Munk Jensen

01 okt.19

Fremragende og aktuel billednovelle skaber genkendelighed i sin persontegning, så alle læsere bemærker de mindre  flatterende menneskelige træk hos sig selv.

Billednovellen ’#Parisjetaime’ er tidligere udgivet i antologien ’Lige nu - 21 europæiske noveller om at rejse’, som udkom i forbindelse med Hay-festivalen i Århus i efteråret 2017. Her er novellen udgivet som hardbackbog med illustrationer af Sofie Louise Dam.

Novellen fortæller historien om en kærestetur til Paris, hvor en yngre kvinde og hendes lidt ældre kæreste bor på hotel ved Seinen med masser af shopping, en tur i operaen og de lækreste billeder, der høster mange likes på Instagram. Alt sammen midler mod målet om perfektion og som et værktøj til at give et løft til misundelsesparameteret hos veninderne.

"'Jeg vil godt give dig en kjole, hvis det er', sagde han, da vi kom ud fra butikken. Han var i godt humør. Det var han tit, når han havde købt nyt tøj. ’Den der, for eksempel,’ fortsatte han. ’Det er lige mig’". Desværre viser det sig, at uanset hvad vores kvindelige hovedperson prøver, lykkes det kun i den kunstige verden, som hun udlever gennem Instagram. Indeni er hun ved at være fyldt op af bristede håb og drømme om et forhold, hun ønskede var mere åbent, spontant og frit. Hun har brug for mere trial and error, mere desperation og råhed, i stedet for den polerede verden, fyldt op med smukt sammenlagte skjorter og Gucci kjoler. Heldigvis kan man ændre på sit liv, selvom det kræver en masse mod.

Novellen handler om at turde at mærke efter og handle. Også selvom konsekvenserne påvirker den planlagte og trygge fremtid og måske rækker ud over en selv. De smukke og stærke illustrationer er med til både at forfine og forstærke bogens udtryk, der fremstår sart i blå og orange nuancer. Lige til at have med i tasken.

Gyldendals serie af billednoveller til unge udgøres af fortællinger med stærke temaer og udtryksfuld dynamik mellem tekst og billeder. Blandt andre udgivelser i serien er også den barske og desværre meget aktuelle novelle Det vi har mistet, som også er skrevet af Sanne Munk Jensen.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
47054621
ISBN
9788702286519
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer