Profil
AfMarianne Träff

Medlem i

15 år 5 måneder
Bibliotekar, Ishøj Bibliotek

Anmeldelser af Marianne Träff

Maria

På én dag oprulles to 40-årige kvinders liv, så forskellige og dog så ens. Lyder det spændende? Det er det ikke, Malou Aamunds roman er stereotyp, forvirrende og trættende. 

Raseri

Nybagte tvillingemødre frarådes at købe et håndværkertilbud, det ender med skilsmisse eller kronisk raseri ifølge Isakstuens lidt skuffende roman om at være…

Henrik

Vigdís Hjorth genskriver Ibsens skuespil Hedda Gabler aldeles fremragende. Hovedpersonen Henriks livslede når sit absolutte nulpunkt, og vi kvæles med ham. Hvor er det godt!

Hestvik

Alle vore idylliske forestillinger om ’at der er så dejligt på landet’ bliver revet fra hinanden af islandske Gerdur Kristny i dragende, psykologisk gyser.

Boy

Ung hollandsk forfatter skriver fremragende og intens roman om det værst tænkelige; at miste sit barn. En stærkt rørende psykologisk roman om hvad sorg kan drive mennesker…

På træk

'På træk' bevæger sig i eksistensens gråzoner og undersøger menneskelige relationer i en tosporet destruktionsfortælling om kvinden Kaya i sexturismens Pattaya.

F

Daniel Kehlmann er stærkt tilbage med en mystisk, nihilistisk og humoristisk roman om tre brødres liv og skæbne. 

Fryser jeg

Martin Kongstads første roman er et opgør med det monogame parforhold og begynder, hvor hans prisvindende og storsælgende debutnovellesamling, Han danser på sin søns grav, slap.

Hedeture

Doris bliver snart halvtreds og hader det. I despration flygter hun med tre gamle skoleveninder til et wellness sted med pedicure og agurkemasker. Og mens hedeturene raser i hende…

Indhold af Marianne Träff

 • Blog

  Romaner under radaren

  Jeg undrer mig til stadighed over, hvordan det kan være, at visse forfatterskaber eller bogtitler går fuldstændig under radaren. Ingen forespørgsler, ingen reserveringer, og hvis jeg anbefaler og virkelig forsøger at sælge bogen, så er der bare et eller andet, der ikke tiltaler.
  Læs mere
 • Blog

  Et hårdt liv

  Ditte menneskebarn havde et hårdt liv, Pelle Erobreren ligeså. Litteraturen er fyldt med skæbner, der bliver udsat for overgreb og fortrædeligheder. Vores anmelder har valgt seks nyere titler, hvor hovedpersonerne har levet et hårdt liv.
  Læs mere
 • Artikel

  Litteraturfestival i Hillerød

  Hvad sker der med litteraturen, når den tages ud af bøgerne? Det spørgsmål svarer Hillerød Bibliotek nu på med festivalen Ordet er løs, som løber af stabelen 4.-6. april.

  Bogløs festival – hvorfor det?

  Læs mere