Profil
AfMaria Guldager Rasmussen

Medlem i

11 år 9 måneder
Cand. mag. i litteraturvidenskab, Middelfart Bibliotek

Seneste anmeldelser af Maria Guldager Rasmussen

Ensom

Aktuelt, enestående og smukt meditativt værk af Strindberg, som for en tid er formildet af ensomhedens væsen, som har lært ham et og andet. Originaludgave: 1903

Ord

Ord er aldrig bare ord. De er afgørende for vores kommunikation, mens de forandrer sig, forgår, opstår, bruges og slides på. Bliv klogere på ordenes liv med denne Tænkepause.

Abens år

Alt er muligt, når det er Abens år, og når Patti Smith fører pennen. En smuk, æstetisk, nærværende og spirituel bog om livet og døden og en rædselsfuld præsident.

Mit barn

Velskrevet, velformuleret og velfungerende digt om velsignelsen og forbandelsen ved at være nybagt mor. Om den altopslugende kærlighed, der samtidig indgyder den største frygt.

Bæst

Fabulerende roman om en bomstærk dreng, hans smukke mor og den forelskede nabodreng. Historien er til den omstændelige side, men trods alt et brag af en roman.

Om samtale

Lille samling af guldkorn om samtalens svære kunst fra Emma Gad, den gode opførsels forkæmper. Selvom citaterne har 100 år på bagen, er de bemærkelsesværdigt aktuelle.

Ophav

'Ophav' diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i januar. I Eva Tinds roman er Sui, Kai og Miriam nomader i deres eget liv og længes hver især…

Elsken

Hovedpersonen har givet sig selv et år mere at leve i, inden han vil begå selvmord. Espedal har som altid sans for det eksistentielle og æstetikken i det uskønne.

Amok

Fire noveller, der afdækker erotikkens mange forskellige lag. Zweig kan med sin fine psykologiske indsigt, fortælle en historie, så den vækkes til live. 
q

Andet indhold af Maria Guldager Rasmussen