09 aug.22

Bogliste

Korte udenlandske romaner

Bøger på listen

Sorg

Af Eduardo Halfon (f. 1971)

Sorg

Fascinerende sydamerikansk roman om en mands bestræbelser for at afdække omstændighederne bag et familiemedlems mystiske druknedød mange år før. For interesserede i god,…
Læs mere

Omsorg

Af Claire Keegan

Omsorg

Rørende fortælling om fattigdom og medmenneskelighed i 1980’ernes Irland. På trods af sit beskedne omfang sætter denne historie sig solidt fast i sin læser.
Læs mere

En kvindes forvandling

Af Édouard Louis

En kvindes forvandling

Édouard Louis har skrevet en lille, stor roman om sin mor og hendes trøstesløse tilværelse og frigørelse midt i livet. Det er en uforglemmelig historie om håb på trods.
Læs mere

Simpel lidenskab

Af Annie Ernaux

Simpel lidenskab

En fantastisk læseoplevelse for enhver, der har været forelsket og har skullet udholde den pinefulde ventetid mellem elskovsmøderne.
Læs mere

Vampyren fra Ropraz

Af Jacques Chessex

Vampyren fra Ropraz

I 1903 bliver den lille landsby Ropraz ramt af tre grusomme forbrydelser, og befolkningen hungrer efter at finde den skyldige. Men kan man stole på en befolkning, der er desperate…
Læs mere

Ulykkelig og uden ønsker

Umiddelbart efter sin mors selvmord i 1971 skrev Peter Handke om hende og sig selv i denne lille og rystende roman. Stor kunst og fortvivlelse. Originaludgave: 1972
Læs mere

En episode i en landskabsmalers liv

I sin lille historiske roman om en landskabsmaler i Sydamerika udfolder Aira en besættende vision om forholdet mellem kunst og virkelighed.
Læs mere

Dzjamilja

Af Tjingiz Ajtmatov

Dzjamilja

Kort, men intens og utroligt smuk kærlighedshistorie fra en lille kirgisisk landsby under Anden Verdenskrig. En poetisk perle af en roman, som jeg under enhver at læse.
Læs mere