Bog

Kender du Pippi Langstrømpe?

Af (
2020
)

Anmeldelse

Kender du Pippi Langstrømpe?

23 jun.20

Den første bog om den fandenivoldske og selvstændige Pippi genudgives i anledningen af 75-året for førsteudgivelsen og er lige så frisk som dengang.

Pippi er forældreløs, men slår sig ned i faderens hus sammen med sin hest, aben hr. Nilsson og en kiste med guldmønter. Hun er stærkt anarkistisk og i direkte modsætning til naboens vandskurede og artige børn, Annika og Tommy. De er dog stærkt draget af den spændende pige, og med de eventyr, hun lokker dem ud på, åbner der sig en ny verden for dem.

Pippi har også superkræfter som hun kan bruge på blandt andet at redde en dreng fra mobbere, sætte politiet på plads og flytte sin hest, når hun skal bruge verandaen.

Det er stadig en fantastisk historie om en positiv superhelt, der har alt det overskud, der skal til for at klare sig i verden. Hun er meget selvstændig og har det derfor ikke godt med autoriteter, selv om hun fx giver skolen en chance og har en fornøjelig diskussion med lærerinden om regning – eller plutifikation, som hun kalder det.

Selv om der er ord (fx tornyster), der skal forklares for dagens børn, er der masser af både skæg og alvor undervejs og masser af anledninger til at tage en god snak med børn fra skolealderen og op. Og så er det en af de bøger, der giver oplæseren lige så stor fornøjelse som barnet.

Selv med 75 år på bagen kan Pippi stadig være med til at forme små selvstændige piger, så bare klø på.

Bogen er heldigvis med Ingrid Vang Nymans originale illustrationer. Hun er fra Vejen, hvor jeg bor, og det lokale kunstmuseum har arvet hele hendes arkiv med mange spændende værker og originaltegninger. Hvis du hilser fra mig, kommer du gratis ind (men det gør alle andre også).

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
ISBN
9788702295399
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer