Bog

Krageøen - et lille dyr til Pelle

Af (
2020
)

Anmeldelse

Krageøen – et lille dyr til Pelle af Astrid Lindgren og Maria Nilsson Thore

12 okt.20

Tag med på sommereventyr i Skærgården med Pelle og Trunte i en billedbogsudgave af historien fra ’Vi på Krageøen’.

Der er dømt sommerferiestemning i den velkendte historie om pigen Trunte, hendes ven Pelle og hunden Bådsmand, der i dette uddrag er fortalt, så også de yngste kan være. Med mælkespanden i hånden er Trunte og Pelle sendt afsted efter mælk, og de har fået en krone med til at købe is for. På deres vej møder de gårdejer Jansson, der skal fragte køer over til en anden ø. De beslutter sig for at tage med, for på den anden ø er der en dreng, der har kaniner, og storbydrengen Pelle elsker dyr af alle slags.

Pelle forelsker sig straks i de små, nuttede dyr, og for at få ønsket om et kæledyr opfyldt, tager børnene en jolle videre til naboøen Lilleø, hvor det forlyder, at Rulle har kaninunger til salg. Men kan man virkelig købe en kanin for blot en krone? Med en tilpas portion pågåenhed fra Truntes side, lykkedes det at skaffe en lille, plettet kanin til Pelle, men på vejen hjem bliver det pludselig uvejr. Heldigvis finder de en hemmelig hytte, og hunden Bådsmand vågner op til dåd.

Krageøen og de omkringliggende øer byder på enestående udfoldelsesmuligheder og små hverdagseventyr. Pelle og Trunte klarer alle strabadser selv uden hjælp eller indblanding fra de voksne, og det frie børneliv og kærligheden til naturen er netop karakteristisk for Lindgrens forfatterskab.

Billedbogsudgaven er illustreret af Maria Nilsson Thore i en rund, varm og glad streg, som harmonerer utrolig fint med historiens skærgårdsidyl og sommerferiestemning. Der er dejlige nærbilleder af runde køer og nuttede kaniner, og Pelles trang til at knytte sig til et dyr er fint gengivet i illustrationerne. Illustratoren kendes også fra den fine billedbogsserie Alle tre om hverdagen i børnehaven Ærten.

’Krageøen – et lille dyr til Pelle’ åbner den klassiske historie op for et yngre publikum og kan læses fra ca. 4 år.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Kina Bodenhoff
Graphic
Maria Nilsson Thore
ISBN
978-87-02-28924-4
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer