Bog

Krokodillens gule øjne

Af (
2012
)

Anmeldelse

Krokodillens gule øjne af Katherine Pancol

11 jun.12

Denne episke fortælling skildrer fire kvinders liv i deres kamp for at leve og overleve livet.

Krokodillens gule øjne tager sin begyndelse i en forstad til Paris. Vi følger Joséphine, en lille undseelig kvinde, der først og fremmest er hustru, mor og akademisk uddannet i det 12. århundrede. Hun har altid stået i skyggen af sin søster Iris, der er en helt anden type. Iris svælger i berømmelse, penge og skønhed, men har svært ved at finde et egentligt indhold i sit liv. Joséphines nabo Shirley bærer på en stor hemmelighed, der former og styrer hende og hendes søns liv. På sidelinjen følger vi Josiane, der kæmper sig op fra underklassen gennem mænd, kærlighed og en stærk vilje. 

Jeg blev helt grebet af historien om disse fire kvinder, der lever og former deres liv, som de bedst kan. Mændene i denne roman er skildret som enten et biprodukt eller en decideret årsag til en livsstil. Det er kvinderne, der er i centrum, og det er kvinderne, der overlever bedst.

Kathrine Pancol skildrer disse kvinders liv med lige dele medfølelse og humor. Hun formår at blande fattigdom, skilsmisse og utroskab med Afrika, krokodiller og kongehus, og hun gør det på en fin og plausibel måde.

Denne roman er en god underholdningsroman, historien fænger og sproget flyder. Når man læser den, er man i godt selskab, men når man har læst sidste side, er den til gengæld også hurtigt glemt igen. Jeg var godt underholdt, og vil anbefale denne bog til de mange læsere, der bare skal have en god bog med til stranden.

Bogdetaljer

Forlag
Bazar
Oversætter
Rikke Mai Pohl
Faustnummer
29413037
Graphic
Lene Stangebye Geving
ISBN
9788771160109
Antal sider
643

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer