Bog

Detox

Af (
2021
)

Anmeldelse

Detox

03 mar.21

Steffen Jacobsen har skrevet en roman om angstens grimme ansigt.

’Detox’ er både en skræmmende og befriende fortælling af at være sindssyg, som hovedpersonen Anne kalder det. Det er også en banal fortælling, sagt med stor respekt og kærlighed til forfatteren, da ’Detox’ handler om at finde hjem til sig selv og være den, man er, og om at række hånden ud, når man har brug for hjælp. ’Detox’ er ikke en krimi, som Steffen Jacobsen er kendt for, men den rummer stadig spændingselementer.

Anne er ramt af sorg, da hendes elskede søster og far begge er døde inden for kort tid. Samtidig har hun brudt med den gifte mand, som hun havde et forhold til. Kort sagt er der ikke noget at sige til, at hun får sig en gedigen nedtur. Sammen med sin mor og storebror tager hun i familiens sommerhus for at rydde op i faderens ting. Anne vælger at blive alene tilbage i sommerhuset, da de andre tager hjem.

Det valg får store konsekvenser for Anne, for den angst, hun længe har båret på, vågner og gør hendes liv til et kvælende helvede med stemmer i hovedet og sindsoprivende skrig fra uhyggelig drømme. Hun dulmer sig med faderens psykofarmaka og masser af sprut, og virkeligheden glider hende af hænde.

Da tågerne letter lidt, går det op for hende, at den familie, hun er vokset op i, slet ikke er, som hun troede. Herfra begynder renselsen. En lang vej ud og op til et andet liv og en anden Anne. På den måde skifter hun fra larve til sommerfugl. Som der så smukt står: ”Hun var nyfødt og helt uskyldig, om man ville ikke kunne bebrejde hende noget som helst. Hun var jo ikke sig selv, vel?”

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
38548182
ISBN
9788711905081
Antal sider
231

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer