Bog

De stumme piger

Af (
2020
)

Anmeldelse

De stumme piger af Steffen Jacobsen

17 sep.20

Steffen Jacobsen har skrevet en voldsom og hæsblæsende krimi med uhyggelige perspektiver.

En dømt, men nu løsladt, voldtægtsforbryder og voldspsykopat, Gordon Nimb, bliver slagtet i sit hjem. Tanya Nielsen skal sammen med en ny makker, Kadeem Forrashi, prøve at opklare den usædvanligt vanskelige sag.

Der er slet ingen spor på gerningsstedet – tilsyneladende – og Nimbs hustru, Mila Brandeis, så kun en totalt maskeret mand og er i øvrigt ikke alt for forhippet på at hjælpe politiet.

Måske skal svaret på mordgåden søges i det tilsyneladende store antal kvinder, Nimb har pralet med at voldtage, men ikke er dømt for – et ukendt mørketal af kvinder, der enten har trukket anmeldelserne tilbage eller, endnu værre, ikke har anmeldt overgrebene. Det er altså i den grad op ad bakke for Nielsen og Forrashi. Enken er mere åben overfor pressen end overfor politiet, og hun proklamerer, at hun er overbevist om, at morderen er politimand.

Forrashi har tidligere arbejdet sammen med Nielsens tidligere makker (fra Proxy, 2019) Jakob Nordsted på en sag om en forsvunden ung pige, som de forgæves forsøgte at bevis, Nimb stod bag, og flere og flere spor peger hen mod Nordsted som mulig hævnende gerningsmand.

Det er en meget voldsom bog, der absolut ikke er for sarte sjæle. Hvor man med en vis ret kunne hævde, at makkerparret Nordsted og Nielsen i Proxy var lidt klichéagtige i en ellers rasende spændende bog, krakelerer karaktererne noget mere i ’De stumme piger’.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
48488226
ISBN
9788711987759
Antal sider
284

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer