Bog

Gengældelsen

Af (
2014
)

Anmeldelse

Gengældelsen af Steffen Jacobsen

08 maj.15

Gennemført og voldsomt fængende politisk thriller om Danmark som mål for islamiske terrorister. Bogen er anden del af en trilogi, og den velskrevne historie er uhyggeligt aktuel.

En selvmordsbomber udløser en sprængladning midt i Tivoli, og over tusinde mennesker bliver dræbt. Ingen påtager sig skylden, og syv måneder senere er politiet stadig uden spor.

Politikommissær Lene Jensen har været en del af den resultatløse efterforskning, og hun er nu tæt på et personligt sammenbrud. Hendes datters selvmord har ikke gjort hendes personlige habitus lettere. Hun drikker for meget, sover dårligt og har efterhånden svært ved at passe sit arbejde.

For at komme videre har hun påtaget sig noget frivilligt arbejde hos Livslinjen, en telefontjeneste, der skal hjælpe selvmordtruede unge. Lene er gennem denne tjeneste kommet i kontakt med en ung islamisk kvinde, og da kvinden angiveligt begår selvmord, ser Lene, som ikke tror på selvmordsteorien, pludselig en mulig forbindelse til bomben i Tivoli.

Hendes stædige efterforskning fører hende på kollisionskurs både med sin egen chef, PET og andre tjenester, som tilsyneladende ved mere om Tivolibomben, og Lene erfarer, at der i virkeligheden er iværksat en storstilet plan for at forhindre et angiveligt nyt attentatforsøg i Danmark.

Sammen med sin tidligere makker, den gådefulde freelance rådgiver Michael Sander, forsøger Lene – trods advarsler om at blande sig udenom – at trænge til bunds i det gådefulde spil, men det bliver en kamp mod tiden. Nye terrorister er allerede kommet til Danmark og har udset sig et nyt mål.

Bogen er anden del af ”Trofæ”, og Steffen Jacobsen har efterhånden udviklet sig til at være en af de bedste spændingsforfattere i Danmark.

Han har fuldstændig styr på sit indviklede plot, og han dokumenterer en særdeles omfattende viden om terrororganisationer i de arabiske områder, aktuelle problemstillinger omkring islam, terror, terrorbekæmpelse og agenter. Som en ekstra krølle på bogens faglighed bruger han desuden sin baggrund som læge til at skildre et forsøg mellem PET og Rigshospitalet – et forsøg som gennem brug af hallucinerende medicin skal spotte radikaliserede unge, inden de når at blive mulige terrorister. (Skræmmende!).

Som skribent kender han til alle genrens spændingsskabende tricks med at skifte mellem personerne og lade kapitlerne slutte på et spændende sted. Dertil kommer, at hans personer lever og bliver interessante, og så formår han at tage fat i særdeles højaktuelle emner.

Selvfølgelig er der tale om en thriller, og som en sådan er det lykkedes at skabe en meget underholdende og næsten perfekt spændingsbog af internationalt format, men den aktuelle skildring af Danmark som et nemt og sandsynligt muligt mål for terrorister og beskrivelsen af alle de mekanismer og tiltag, der er blevet sat i værk for at imødegå denne trussel, gør historien til så meget mere end banal underholdning.

 

Originally published by Arne Larsen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Faustnummer
51196910
Graphic
Rasmus Funder
ISBN
9788771590579
Antal sider
412

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer