Bog

Kalle og støvsugeren

Af (
2020
)

Anmeldelse

Kalle og støvsugeren af Inge Duelund Nielsen

18 jan.20

Tag med på eventyr i Kalles fantasi og mød støvsugeren, der kan suge næsten alt op.

Kalle er en lille dreng, der bor med sin far og mor, sin tøjabe Abus og ikke mindst familiens støvsuger. Om natten sover han i en seng på hjul, Abus sover i en cykelkurv, der hænger på siden af Kalles seng, og støvsugeren sover i et skab i gangen.

Kalles forældre prøver ofte at sige: ”Kan du sige mor” eller ”Kan du sige far”, og det kan Kalle sagtens, men han vil hellere sige støvsuger. En dag får han lov til at støvsuge, inden mormor kommer på besøg. Han starter med at støvsuge cykelkurven, men støvsugere sluger hele kurven. Den sluger stykker af tørrede bananer, den sluger Abus, som smasker bananstykker inde i støvsugerens mave. Og så sluger den både mor, far, døren, væggen og mormor! Kalle føler sig helt alene. Så han gør det, der giver allermest mening. Han tænder støvsugeren og sætter sin arm hen til slangen.

Forfatter Inge Duelund Nielsen står bag flere gode og alvorlige billedbøger. ’Kalle og støvsugeren’ er en helt anden fortælling. En skøn og skør historie om den glade Kalle og hans livlige fantasi.

Illustrator Lea Hebsgaard Andersen er rigtig god til få historien til at blive endnu mere vild. Hun er fantastisk dygtig til at fremstille verden, som børnene i historien ser den, og hendes figurer og farver er så elskelige. Jeg er også stor fan af historiens referencer til både forfatterens og illustrators andre billedbøger.

En sjov og skør historie til at læse sammen med børn fra ca. 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Graphic
Lea Hebsgaard Andersen
ISBN
9788771516173
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer