Bog

Måske uskyldig

Af (
2020
)

Anmeldelse

Måske uskyldig af Alafair Burke

06 jul.20

Forsvarsadvokaten Olivia Randall skal forsvare sin tidligere kæreste, som er tiltalt for mord i Alafair Burkes spændende newyorker-krimi.

Dette er mit andet møde med Alifair Burke, og jeg er ret begejstret. Jeg kan vældig godt lide hendes skrivestil og lidt anderledes tilgang til krimigenren. Selvom den ikke foregår i en retssal, er 'Måske uskyldig' alligevel det, man kan kalde en retssalskrimi, da den hovedsageligt handler om advokatens tilgang til sagen.

'Måske Uskyldig' er en fantastisk spændende historie fra New York om en enlig far, Jack Harris, der bliver beskyldt for tredobbelt mord. Hans kone er blevet skudt i et voldsomt skyderi begået af en utilregnelig teenager, hvis rige far ikke tog flere advarsler omkring sønnens tilstand alvorligt. Da den dygtige forsvarsadvokat Olivia Randall bliver ringet op af den mistænktes datter, går det op for hende, at det er hendes tidligere kæreste og samlever, og hun påtager sig sagen, for Jack har da ikke slået nogen ihjel – eller? Efterhånden som Olivia får sat sig ind i sagen, kommer tvivlen om Jacks uskyld langsomt snigende. Det viser sig nemlig, at der er mange grunde til, at han kunne ønske en eller flere af de dræbte døde. Alligevel har hun svært ved at tro det om ham og hun gør, hvad hun kan, for både at opklare sagen og få han frikendt.

Jeg er meget begejstret for den måde, historien er bygget op på. Spændingen stiger, og jeg måtte hele tiden lige læse et kapitel til. Synsvinklen er anderledes end i de fleste andre krimier, da man ser det hele fra forsvarsadvokatens synsvinkel. Det er vanvittig spændende at følge Olivias arbejde for at finde frem til den løsning, der kan få hendes klient frifundet. Om det er hele sandheden er ikke så vigtig for hende, da hendes fornemmeste opgave er at kunne bevise Jacks uskyld - eller måske i virkeligheden at forhindre modparten i at kunne bevise hans skyld.

Handlingen overrasker gang på gang, og man er hele tiden i tvivl om, hvad der er sandt. Jeg vil anbefale bogen til alle krimilæsere, den er ikke i den blodige ende af genren og kan derfor nydes af de fleste. Også forfatterens første bog på dansk Bag facaden kan anbefales.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Brian Christensen
Faustnummer
48321844
ISBN
9788712060345
Antal sider
298

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer