Profil
AfMichael Linde Larsen

Medlem i

14 år 4 måneder
Jeg begyndte først at læse bøger, da jeg var midt i tyverne. Så der var en del at indhente! Mest læser jeg dansk litteratur. Tror det har noget at gøre med, jeg gerne vil kunne spejle mig selv og mine omgivelser i de bøger jeg læser.
At snakke og skrive med andre om bøger, syntes jeg er med til at brede oplevelsen ud. Derfor nyder jeg meget at læse andres litterære oplevelser i læseklubben på litteratursiden.
Til daglig har jeg min gang på Odense Centralbibliotek, hvor jeg er bibliotekar og litteraturkonsulent.

Anmeldelser af Michael Linde Larsen

Hos Hades

Da Anders dør af en blodprop, mens han er i biografen, fragtes hans døde krop på hospitalet, men hans sjæl følger med Odysseus ned til Hades, en fortælling om kroppens rejse fra…

Finland

Anders og Marie går i 3.g og har et forhold, der er præget usikkerhed, jalousi og spændinger, mens de lever livet sammen med kammeraterne og kæmper mod problemer i fortid og…

Sult

Knut Hamsuns 'Sult' er en bog om rejser. Ikke rejser til fjerne, eksotiske steder, men rejser ind i sjælen, ind i sulten og ind i 1890'ernes Kristiania.

Blålys

Anders, som er ansat i Finansministeriet, har problemer med kærligheden, og da han via chat finder frem til en pige i cyberspace, går det først rigtig galt -  Han bliver blandet…

Indhold af Michael Linde Larsen

 • Artikel

  Glæden ved at dele sine læseoplevelser

  At læse en bog er som udgangspunkt en aktivitet, man har for sig selv. Men hvad sker der med bogen og læseoplevelsen, når man deler med andre? Og kan samtalen om bøger forstærke glæden ved litteratur?
  Læs mere
 • Blog

  Man kasserer da bøger!

  Jo, det gør man faktisk. Hver eneste dag bliver der kasseret rigtig mange bøger rundt om på bibliotekere.
  Efterhånden har jeg fået et ret afklaret, ja måske endda kynisk forhold til det at kassere bøger. Hold da op det går over stok og sten, når de gamle, ulæste og slidte bøger skal væk.

  Det sker jævnligt på mit bibliotek, at vi har såkaldte autokassations kampagner, hvor vi næsten pr. automatik tager bøger væk fra vores udlån. Det er typisk bøger, som ikke har været lånt ud i 3 år.

  Læs mere
 • Blog

  Vi skal da have en sponsor

  Hvis de danske folkebiblioteker er en del af det samlede danske samfundsliv, hvorfor er der så ikke flere tråde til den private sektor?

  Kunne det ikke være fedt, hvis der var flere midler at gøre godt med i de danske biblioteker? Kunne det ikke også være fedt, hvis de danske folkebiblioteker havde endnu flere samarbejdsaftaler end tilfældet i dag? Ja, kunne det ikke være godt med nogle sponsorer?

  I USA og England er der en lang tradition for donationer og støtte fra erhvervslivet til folkebibliotekerne.

  Læs mere
 • Blog

  Tys tys litteratur

  Hold da op, hvor blev jeg overrasket da jeg læste "Livet det forbandende". Det er bogen, som nok bedre er kent som Ken B. Rasmussen afsløring af tys tys kilden på Se og Hør (eller Set og hørt som bladet hedder i bogen). Her troede jeg at jeg skulle svælge i saftige afsløringer fra landets største sladderblad. Og ja, det kom jeg da også til, men det er altså bare en mindre del af bogen.

  Læs mere
 • Blog

  Fyn er fin og fyldt med litteratur

  I Odense, hvor jeg bor, har vi en litterær forening, som hedder Litnet. 
  Vi er en blandet flok af forfattere, studerende, boghandlere, glade læsere og bibliotekarer som arrangerer og mødes ved forskellige litterære begivender. Det som binder os sammen, er nemlig glæden ved læsning og litteratur.

  I vores bestyrelse er fortæller og forfatter Pia Sigmund med. Ja, faktisk er hun en af idekvinderne bag foreningen, og har gennem alle årene trukket et stort læs, når det gælder om at sprede budskabet og glæden ved læsning.

  Læs mere
 • Rumænien - rumænsk litteratur

  Nostalgi

  Af Mircea Cărtărescu

  Nostalgi

  Dyk ned i nostalgiens underjordiske og underbevidste verden - fem originale og foruroligende fortællinger fra Bukarest.
  Læs mere

  I dag havde jeg helst ikke mødt mig selv

  I Ceausescus Rumæninen er en fabriksarbejderske på vej med sporvognen til forhør og gennemlever sit liv med angst, svigt, mistillid og vanvid i et diktatur.
  Læs mere

  Den hvide konge

  Af György Dragomán

  Den hvide konge

  Drengen Djata fortæller med en blanding af uskyld, uvidenhed og sort humor om sit liv sammen med sin mor i årene efter at det rumænske politi uden lov og dom fængslede hans…
  Læs mere

  Piazza Bucarest

  Af Jens Christian Grøndahl

  Piazza Bucarest

  En europæisk samtidsroman om menneskers søgen efter kærlighed, frihed, tryghed og retfærdighed.
  Læs mere

  Sigøjnerstammen

  Af Zaharia Stancu

  Sigøjnerstammen

  Lad mig skrive det med det samme: ’Sigøjnerstammen’ er en fantastisk bog. En bog, hvor vi får et fascinerende og rystende indblik i en sigøjnerstammes liv i starten af 1940erne i…
  Læs mere

  Mod sivenes land

  Af Aharon Appelfeld

  Mod sivenes land

  Fin, symbolspækket skildring af den evige jøde i fortællingen om en mors hjemrejse til sit barndomsland, hvor holocaust venter.
  Læs mere
 • Ti gode bøger til læsekredse

  Farskibet

  Af Glenn Bech (f. 1991)

  Farskibet

  Debutanten Glenn Bech tager med sit affektive og storslåede sørgeskrift erindringslitteraturen til et nyt sted, hvor sorgen sidder i selve sproget. 
  Læs mere

  Fladland

  Af Ditte Holm Bro

  Fladland

  Ditte Holm Bro debuterer med en fin og morsom skildring af et pigeliv mellem barndom og ungdom, hvor barnets naive tro på et guddommeligt øje spiller en ikke ubetydelig rolle.
  Læs mere

  Indkredsning

  Af Carl Frode Tiller

  Indkredsning

  Psykologisk roman undersøger forestillingerne om os selv og andre. Et genialt norsk mesterværk!
  Læs mere

  Morgenstjernen

  Af Karl Ove Knausgård

  Morgenstjernen

  Morgenstjernen kaster nyt lys over Karl Ove Knausgårds særegne stjernevrimmel af store værker.
  Læs mere

  Jorden under mig

  Af Helle Vincentz

  Jorden under mig

  Helle Vincentz har skrevet en stærk og ærlig erindringsroman om, hvad en forælders selvmord gør ved et barn.
  Læs mere

  Når vi rejser til Mars

  Af Maja Elverkilde

  Når vi rejser til Mars

  Skovbundsduftende samfundsdystopi med videnskaben i ryggen og et fint eksistentielt portræt af en tvivlsflakkende hovedperson bliver bedre efter en ujævn begyndelse.
  Læs mere

  Skabelon

  Af Malin C. M Rønning (f. 1985)

  Skabelon

  Norsk debutroman er en original og vidunderligt velskrevet blanding af socialrealisme og en mørk, næsten magisk skovstemning, der er som taget ud af et nordisk folkeeventyr.
  Læs mere

  Lalandia

  Af Jens Vilstrup

  Lalandia

  Ligger lykken på Lolland? Jens Vilstrup har skrevet en både barsk og smuk fortælling, der fortjener meget opmærksomhed.
  Læs mere

  At koge bjørn

  Af Mikael Niemi

  At koge bjørn

  Fremragende historisk krimi og dramatisk sædeskildring med Nordsveriges smukke landskab som bagtæppe. Mikael Niemi har begået en af årets helt store litterære oplevelser.
  Læs mere

  De andre

  Af Mikael P. Josephsen

  De andre

  Bo sover på et offentligt toilet, Konen i en container. Sammen med de andre hjemløse slås de for overlevelsen i rystende og menneskelig kollektivroman om livet som hjemløs.
  Læs mere
 • Odense i litteraturen

  Vaniljehuset

  Af Mich Vraa

  Vaniljehuset

  Helstøbt og velfortalt historisk roman om Dusinius, som kommer fra fattige kår i Odense. Hans drøm er at blive rig og berømt, og det bliver han, men lykkelig?  
  Læs mere

  Lyskabinettet

  Af Morten Ramsland

  Lyskabinettet

  Thomas fortæller sin livshistorie til doktor Overbeck, hvis lyskabinet kaster lys over hans gåder. Ramsland har beriget dansk litteratur med et imponerede værk med…
  Læs mere

  Der er altid nogen at befri

  Af Johanne Kirstine Fall

  Der er altid nogen at befri

  Debutromanen om 21-årige Katrina, der lider af anoreksi, er en af de bedste, mest ægte og vellykkede sygdoms-romaner, jeg længe har læst.
  Læs mere

  Retrograd

  Af Torben Munksgaard

  Retrograd

  Henrik er en stille sofakartoffel, der efter sin 50 års fødselsdag beslutter mentalt at blive yngre og bryder totalt med sin stille parcelhusidyl.
  Læs mere

  Havhesten

  Af Vibeke Marx

  Havhesten

  Odense fortæller sin historie om store og små begivenheder og om menneskene, der bor omkring åen. En smuk, melodisk og poetisk fortælling, der vrimler med billedsprog.
  Læs mere

  Sumobrødre

  Af Morten Ramsland

  Sumobrødre

  Sprælsk og melankolsk fortælling om løsgående drengebørn i et dansk 1980’er rækkehuskvarter i Odense.
  Læs mere

  Døderummet

  Af Susanne Staun

  Døderummet

  Mød obduktionslokalernes Lisbeth Salander, i ny krimi af Susanne Staun. En krimi så dyster og original, at man fristes til at kalde den de danske krimiers bud på en film noir.
  Læs mere

  Odins labyrint

  Af Mads Peder Nordbo

  Odins labyrint

  Odins Labyrint er et ambitiøst værk om tro, aner og viden, og krydret med mord, kærlighed og magt giver det en rigtig god cocktail.
  Læs mere

  Simmer

  Af Arne Herløv Petersen

  Simmer

  En historisk roman, der tager læseren med tilbage til 1100-tallets Danmark, hvor overgangen fra hedenskab til kristendom er i fuld gang. En sproglig læseoplevelse, der både er…
  Læs mere

  Syndfloden og storbyen

  Af Nikolaj Johansen

  Syndfloden og storbyen

  Spændende og velskrevet thriller der tager læseren med til et regnfyldt Odense og tættere på udødeligheden.
  Læs mere

  Storm

  Af Einar Kárason

  Storm

  Einar Kárason har skrevet en forfriskende samtidsroman om en islandsk bistandsklient fra Vollsmose, der er hamrende usympatisk, men en fantastisk historiefortæller.
  Læs mere
 • Noget der ligner Charles Bukowski

  Westend

  Af Jesper Bernt

  Westend

  Bondeknolden David, storspilleren Knüt og politibetjenten Konstantin spiller fodbold sammen, men færdes også i det samme Vesterbro-miljø blandt ludere, hasardspillere, ågerkarle,…
  Læs mere

  Aminas breve

  Af Jonas T. Bengtsson

  Aminas breve

  Efter fire års indlæggelse kommer den skizofrent paranoide Janus ud med det formål at finde ud af, hvorfor hans tyrkiske veninde Amina ikke længere skriver til ham.
  Læs mere

  Forbryderbilleder

  Af Edward Bunker

  Forbryderbilleder

  Edward Bunker (f. 1933) fortæller om et liv med hård kriminalitet , vold og stoffer samt realiseringen af sin drøm om at blive forfatter
  Læs mere

  Endnu en lortenat i en røvsyg by

  Temaet fædre og sønner er kendt i litteraturen. Her møder vi en far, der er dranker og kriminel fantast, og en søn, der kommer videre i sit liv ved at skrive en roman om deres liv.
  Læs mere

  101 Reykjavik

  Af Hallgrímur Helgason

  101 Reykjavik

  Hlynur Björn er 34 år, bor midt i Reykjavik og er fanget i sit eget hængedynd; Hlynur har svært ved at løsrive sig fra sin historie, sit triste liv med onani til pornofilm og sin…
  Læs mere

  Platform

  Af Michel Houellebecq

  Platform

  Da den 40-årige Michel, der henslæber livet i et kedeligt job, møder karrierekvinden Valerie, tager hans liv en helt anden retning, hvor sex er en hovedingrediens.
  Læs mere

  Udvidelse af kampzonen

  Af Michel Houellebecq

  Udvidelse af kampzonen

  Misantropisk kritik af det moderne samfund, hvor økonomien gennemsyrer alt - også de menneskelige relationer.
  Læs mere

  En helt almindelig han

  Hvad foregår der i hovedet på en ganske almindelig mand i tyverne, som skal vælge mellem to kvinder. En hel del tanker om sex og kvinders rolle, alt sammen fra en kynisk…
  Læs mere

  Pussyland

  Af Henrik List

  Pussyland

  Syrede skildringer af dagens USA, som en cirka 35-årig dansk mand oplever landet fra New York til Los Angeles i mødet med ludere og alfonser, moteller og casinoer, stripbarer og…
  Læs mere

  Fedt

  Af Martin K

  Fedt

  Christian på 23 år, der som barn og ung var smældfed og blev mobbet, vender efter to års rejse i Asien og Afrika tilbage til Danmark i en noget bedre form.
  Læs mere

  Frank Askes verden

  Sex, øl og et liv i lediggang er Franks ønske om et drømmeliv. Desværre tvinges han i arbejde på Vejle Sygehus, og det gør hans liv rigtig besværligt... Originaludgave: 1996
  Læs mere

  Skyggeliv

  Af Jakob May

  Skyggeliv

  Frank Aske fra Vejle lever på samfundets nederste trin. Til gengæld har han humor, og selv da han er uskadeliggjort af hæmorrider, har han sjove historier at…
  Læs mere

  Den gamle mand med trækvognen

  Af Mads Nygꜳrd (f. 1969-10-17)

  Den gamle mand med trækvognen

  Folmer, en lidt kikset type, møder Britt, en blondine der er gift med en voldelig rocker - De forelsker sig i hinanden, og tager sammen til Nordjylland for at mødes med Folmers…
  Læs mere

  Koalaens kærlighed

  Af Mads Nygꜳrd (f. 1969-10-17)

  Koalaens kærlighed

  Et ikke særligt flatterende portræt af en ensom og alkoholiseret københavnsk sportsjournalist med en ubearbejdet depression og jalousi over den kvinde, der har forladt ham.…
  Læs mere

  Skavanker

  Af Mads Nygꜳrd (f. 1969-10-17)

  Skavanker

  Tragi-komisk beretning om Benny, som håbløst ubehjælpsomt og naivt jagter en kærlig drømmekvinde, om hans beregnende ven pornoforfatteren Frederik og om Galina, der længes bort fra…
  Læs mere

  Kvalt

  Af Chuck Palahniuk

  Kvalt

  Victor Mancini lever et noget rodet liv, hvor sex, moderens sygdom og en forstyrret barndom er de styrende kræfter, men midt i al galskaben, som vennen Denny ikke gør mindre,…
  Læs mere

  Mandag morgen - søndag aften

  Generationsroman fra 1970-ernes New York om en ung mand, hoppet af uddannelsen for at blive dørsælger, og hans ensomme og rodløse tumlen rundt for at skabe indhold i sin…
  Læs mere

  Falkonmysteriet

  Af Jokum Rohde

  Falkonmysteriet

  Juha er småpsykotisk og fortæller i fire historier om sit univers i den københavnske underverden -  Vold, blod, fantasier og dramatiske træk fra stormesterordner griber ind i…
  Læs mere

  Bunny Munros død

  Bunny Munro er handelsrejsende med skønhedsprodukter og besat af sex. Efter konens selvmord bliver han forfulgt af hallucinationer, der sammen med hans konstante druk fører i…
  Læs mere
 • Noget der ligner Hærværk af Tom Kristensen

  Lad regnen komme

  Af Paul Bowles

  Lad regnen komme

  En bankfunktionær bryder alle broer af og rejser til Tanger, hvor hans tilværelse bliver mere spændende, end han havde tænkt sig
  Læs mere

  Melodrama

  Af Søren Damm

  Melodrama

  I dialogform fortæller digterspiren Jonas om sit kuldsejlede forhold til kæresten og om problemerne med at score en ny, mens hverdagen driver forbi ham selv og vennerne i Århus.
  Læs mere

  Nordkraft

  Af Jakob Ejersbo

  Nordkraft

  Fortælling fra narkomiljøet i Ålborg i første halvdel af halvfemserne, hvor en række skæbner følges på deres vej mod bunden   Filmatiseret af Ole Christian Madsen i 2005…
  Læs mere

  Dommer på fri fod

  Det mystiske, fantasifulde og næsten surrealistiske er drivkraften bag denne historie om en nybagt jurist i 1990'ernes København, som må gennem en række eksistentielle kriser for…
  Læs mere

  101 Reykjavik

  Af Hallgrímur Helgason

  101 Reykjavik

  Hlynur Björn er 34 år, bor midt i Reykjavik og er fanget i sit eget hængedynd; Hlynur har svært ved at løsrive sig fra sin historie, sit triste liv med onani til pornofilm og sin…
  Læs mere

  Steppeulven

  Af Hermann Hesse

  Steppeulven

  Herman Hesses kultbog fra 1927 er en af verdenslitteraturens fornemste klassikere. Læseren inviteres til magisk teater i bogen, som var med til at forme tressernes ungdomsoprør. Et…
  Læs mere

  Frederik Wenzels rejse

  Af Benn Q. Holm (f. 1962)

  Frederik Wenzels rejse

  Frederik er ung og populær, lærer på et københavnsk gymnasium. Det er sidste skoledag, og i morgen kommer Kajsa, den vigtigste pige i verden. Men det bliver en LANG dag med…
  Læs mere

  Fodboldenglen

  Af Hans-Jørgen Nielsen (f. 1941)

  Fodboldenglen

  Med Fodboldenglen skaffede Hans-Jørgen Nielsen sig en betydelig plads i den folkelige, danske litteratur. Bogen opnåede høje salgstal og flere betegnede den som 70’ernes…
  Læs mere

  Sodoma

  Af Bo Nygaard Larsen

  Sodoma

  En voldsom, barsk og provokerende roman om sexchattende 30-årige i København og omegn anno 2004/2005.
  Læs mere

  Hoffmans

  Af Morten Sabroe

  Hoffmans

  En roman om narcissisme, som den kan opleves, når dette at blive set og at blive kendt - helst på tv - bliver livets mening. Originaludgave: 2003
  Læs mere

  Løgn over løgn

  Af Henrik Stangerup

  Løgn over løgn

  Dobbeltroman, der dels handler om en filminstruktørs krise, som fører til mange drukture, dels skildrer forfatterens egen krise under arbejdet med bogen. Originaludgave 1971
  Læs mere

  Det sidste rum

  Af Morti Vizki

  Det sidste rum

  Psykologisk udviklingshistorie om en ung mand, der er godt på vej til at blive en kendt tv-kok og kogebogsforfatter, men gemmer på en eksistentiel uro, som dominerer hans liv og…
  Læs mere

  PHASE

  Af Jens Smærup Sørensen

  PHASE

  Tv-mediets fokus på reality programmer kritiseres i romanen PHASE, der begynder godt og rummer mange fine idéer, men hvor læseren taber pusten undervejs. 
  Læs mere

  Blå mandage

  Af Arnon Grunberg

  Blå mandage

  Med underfundig humor skildres en ung jødisk mands jagt på identitet og mening med tilværelsen. Foregår i Amsterdam, hvor hovedpersonen flakker rundt og bl.a. opsøger kærligheden i…
  Læs mere

  Transit

  Af Anna Seghers

  Transit

  Mennesker på flugt fra nazismens Europa flokkes i Marseille i 1940-41, hvor de løber myndighederne på dørene for at skaffe sig de visa, billetter, stempler og penge, som skal til,…
  Læs mere

  Hirtshals Hirtshals

  Af Øystein Lønn

  Hirtshals Hirtshals

  En norsk fotograf dør i Hirtshals og efterlader sig en serie fotos og notater. Ud fra disse sammenstykkes den dødes livsforløb, der afslører ham som et fremmedgjort, mystisk og…
  Læs mere
 • Bolden er rund

  Beskyttelseszonen

  Af Henrik Andersen

  Beskyttelseszonen

  I 'Beskyttelseszonen' tager Henrik Andersen to oversete emner i skønlitteraturen op: DDR, stasi og fodbold, men også emner som død, hemmeligheder og drømme for familien er i…
  Læs mere

  Fodboldenglen

  Af Hans-Jørgen Nielsen (f. 1941)

  Fodboldenglen

  Med Fodboldenglen skaffede Hans-Jørgen Nielsen sig en betydelig plads i den folkelige, danske litteratur. Bogen opnåede høje salgstal og flere betegnede den som 70’ernes…
  Læs mere

  Fodboldfeber

  Af Nick Hornby

  Fodboldfeber

  Prøv at fortælle en tænkende kvinde, at du godt kan lide fodbold, og du kan forberede dig på et barsk indblik i kvinders opfattelse af, hvordan mænd er.
  Læs mere

  Anfield Road

  Af Jacob Weinreich

  Anfield Road

  En række venner i slutningen af 20'erne og begyndelsen af 30'erne har alle svært ved at finde det rette fodslag i kærligheden.
  Læs mere

  Medløberen

  Af Tage Skou-Hansen

  Medløberen

  Den 40-årige skilsmisseadvokat og fodboldentusiast, Holger Mikkelsen fortæller sin spændende livshistorie til veninden Bente, hvorved han belyser væsentlige sider af sport,…
  Læs mere

  Bolden er rund

  Af Peter Dürrfeld

  Bolden er rund

  Med den fantastiske 4-2 foldboldkamp mod Sovjetunionen grundlovsdag 1985 som ramme fortælles her bittersøde barndomserindringer fra efterkrigstidens Østerbro. Originaludgave 1987
  Læs mere

  Hafnia punk

  Af Benn Q. Holm (f. 1962)

  Hafnia punk

  Hafnia Punk af Benn Q. Holm  er ikke en roman i traditionel forstand, men snarere en lang række glimt af livet i en storby i 1997.
  Læs mere

  Sidste halvleg

  Af Steffen Jakobsen

  Sidste halvleg

  Efter 10 år som professionel fodboldspiller kommer Lars hjem til Brande, hvor der er planer om at opføre et prestigestadion til FC Uldjylland på et morads af korruption og…
  Læs mere

  Sudden death

  Af Anne Holt og Even Holt

  Sudden death

  En fodboldspillers hjertestop bliver starten på endnu et hæsblæsende eventyr for Sara og Ola. ’Sudden death’ er en dejligt uforudsigelig og intelligent videnskabs-krimi fra…
  Læs mere

  I blinde

  Af Eva Maria Fredensborg

  I blinde

  Dansk krimi der med en klassisk spændingskurve og intelligent psykologisk indsigt fortæller levende om livet som superligaspiller, om matchfixing og om sorg.
  Læs mere

  Januarvinduet

  Af Philip Kerr

  Januarvinduet

  Med Premier League som ramme væver Phillip Kerr fermt en fascinerende fortælling om mord, korruption og moderne fodbold med udgangspunkt i den fiktive fodboldklub London City.
  Læs mere