Bog

Kære mor og far

Af (
2003
)

Anmeldelse

Kære mor og far af Ole Henrik Laub

16 feb.04

Aske lever et stille liv i eget hus i en mindre by i provinsen. Både hans far og mor er døde, og sammen med advokat Bløndal har han nu ansvaret for sig selv og den arvede formue.

Inde ved siden af bor fru Vollquartz. Hun har en hund, som Aske sommetider går tur med. Men hvad nu hvis hunden dør? Bliver fru Vollquartz så lige så ked af det, som Askes mor blev, da far døde? Hun ville jo bare dø, og det gjorde hun så.

Aske faldt godt nok ned fra gyngen, da han var barn, og har sommetider svært ved at forstå alt det, som foregår. Men han er et godt menneske. 

Der er også det med Sabine og Hardy, som Aske har lært at kende. Hvorfor har Sabine så mange blå mærker på armene? Hun er ellers så sød, og det kunne være dejligt at ligge tæt ved siden af hende og røre lidt ved hende. Bessi har Aske også lært at kende. Hun arbejder nede ved slagteren, og hun vil gerne sidde tæt ved siden af ham i bilen. Men gider Aske nu også det?

Selvom bogens personer lever det stille liv, sker der en masse, når man først kommer ind i privaten. Omdrejningspunktet i bogen bliver Askes forhold til Sabine, som lever i et voldeligt forhold med sin mand Hardy. Her bliver Askes godhed sat på en prøve. For hvor meget skal Sabine finde sig i? Og hvor meget skal Aske finde sig i på Sabines vegne, før han handler?

Ole Henrik Laub dykker nøgternt og præcist ned under den pæne overflade i et lille samfund i Danmark, hvor alt ikke er, som det ser ud til. For bag de nedrullede persienner og bag den knirkende havelåge trives drømmene og de store dramaer.

Schønberg, 2003. 196 sider. Kr. 249,-

Bogdetaljer

Forlag
Schønberg
Faustnummer
24631990
ISBN
9788757016406
Antal sider
196

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer