Bog

En helt almindelig han

Af (
2007
)

Anmeldelse

En helt almindelig han af Chad Kultgen

08 okt.07

Endelig et modsvar til chicklitten - Dicklitten er tilbage med et testosterontrip af en vulgær og morsom roman, hvor hypen omkring bogen er mere interessant end dens handling ...

En mindre tsunami af chicklit har oversvømmet bogmarkedet de senere år, hvor Bridget, Nynne og de andre shopaholics har moret kvindelige læsere verden over. Det mandlige modstykke, Dicklit, har derimod ikke rigtig kunnet finde fodfæste; blandt de bedste forsøg er Nick Hornby, og herhjemme har bl.a. Benn Q. Holm, Martin K. og Jacob Weinreich forsøgt sig.

Ved hjælp af videoklip på YouTube har Chad Kultgen nu givet dicklitten et uventet og forrygende comeback, der minder lidt om fodboldlandholdets comeback mod Sverige i juni måned inden en hjernedød fooligan ødelagde festen.

"En helt almindelig han" og den handler basalt om en ung gut, som kun tænker med sit vedhæng nede sydpå (også kaldet trykspuleren!). Hans eneste ambition er at spille computer og få regelmæssige blowjobs. Bogens handling og budskab er tyndt, sproget er direkte vulgært og til tider virkelig morsom - især hvis man kan tage det hele med et gran salt.

Bogen vil helt sikkert forarge rødglødende rødstrømper, og i det bornerte USA ville anmelderne ikke røre bogen, hvilket fik forlaget til at producere tre amatøragtige reklamespots, som blev lagt ud på YouTube, og det gav bonus! Chad Kultgen er nu den forfatter, alle taler om, og bogen er blevet en mega-bestseller. Det er en form for markedsføring, vi vil komme til at se mere til i fremtiden.

I bedste drengerøvsstil er bogen oversat af Jeff Matthews, og bogomslaget er illustreret af provokunstneren Kristian Von Hornsleth, hvis indpakning passer perfekt til indholdet. Det danske forlag blæser yderligere bogen op ved at lade forfattere som Martin K. og Jonas T. Bengtsson skamrose Chad Kultgen og sammenligner ham med Bret Easton Ellis og Charles Bukowski.

Jeg morede mig da også og synes bestemt, at bogen har sine øjeblikke, men at tro den skal kunne få mænd til at kaste sig over bøger på samme måde, som kvinder har kastet sig over chicklitten er nok tvivlsomt.

Want know what he’s really thinking? Hvis du vil vide hvad der foregår oppe I hovedet på en helt almindelig han, så tag et kig på et af de tre reklamespots=link som har gjort bogen til en succes - det er ikke for sarte sjæle!

Oversat af Jeff Matthews. People's Press, 2007. 251 sider.

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Oversætter
Jeff Matthews
Faustnummer
26869528
ISBN
9788770551236
Antal sider
251

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer