Bog

Israel Falk

Af (
2003
)

Anmeldelse

Israel Falk af Lars Kjædegaard

22 dec.03

Georg har flere damebekendtskaber, som han dyrker med glæde. Selvom han er blevet 62, er han stadig sportstrænet og i stand til at elske med Elise både aften og morgen.

Anderledes er det med Palle Gashoved, som trods sine 28 år ikke har den store interesse for det modsatte køn. Det er mere jødernes historie i Helsingør, han får sin tid til at gå med, når han kommer hjem fra arbejdet på værkstedet. Israel Falk lever også det stille liv. Han har overlevet koncentrationslejrene under krigen og har nu trukket sig tilbage i villaen sammen med konen.

Tre mænd med hver deres virkelighed. Tre virkeligheder, som krydser hinanden med konsekvenser for deres videre liv. Omdrejningspunktet bliver Israels Falks gamle Volvo med orginal mørkerød lak. Georgs 50.000 kroner brænder voldsomt i hans lomme for at købe bilen. Men Israel Falk er ikke meget for at sælge, for sæt nu han kom til at savne den.

Pludselig får Georg mere end nok at se til, da hans gode ven Ivan ikke mere kan klare at bære rundt på sine 140 kg. Han dør, og Georg og Ivans attraktive enke nærmer sig hinanden med hastige skridt.

Selv om der sker to dødsfald i bogen, er det mere på de indre linier, historien skrider frem. Personerne gennemgår en udvikling mod at skulle træffe nogle valg, og tvunget af omstændighederne bliver de nødt til at handle. Lars Kjædegaard er mest kendt for sine krimier. Nu har han føjet flere nuancer til sit forfatterskab med denne godt fortalte roman, der skildrer tre forskellige mænd, som bliver nødt til at tage deres liv op til revision. 

Jeg vil fremhæve sproget som godt og velskrevet med mange dialoger, som man skøjter nydende henover. Hvis jeg endelig skal dryppe lidt malurt i bægeret, må det være, at jeg savnede lidt mere handling og lidt mere action. Måske har det bare noget at gøre med, at jeg er vant til regulære mord i Lars Kjædegaards bøger.

Lindhardt og Ringhof, 2003. 262 sider. Kr. 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
24782603
ISBN
9788759521250
Antal sider
262

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer