Forfatter

Hans Scherfig

Hykleri og heksejagt i Frydenholm

Hans Scherfig som forbryder
Hvis man interesser sig for årene under besættelsen, bør man forlænge hyldestlæsningen med Frydenholm fra 1962. Her er tale om besættelsesromanen par excellence – en vaskeægte samtidsroman på cirka 450 oplysende og underholdende sider.

Læs mere

Dansk litteratur fra 1960-1960

60’ernes litteratur

Dansk skønlitteratur i 1960’erne udviser et meget broget billede, idet der på mange måder var tale om et afgørende brud med efterkrigslitteraturens æstetiske normer og kunstopfattelse overhovedet. Men disse holdtes alligevel samtidig i hævd af en række digtere og forfattere, især de såkaldte hereticanere (omkring tidsskriftet Heretica, 1948-53). 

Læs mere

Dansk litteratur fra 1940-49

1940’ernes litteratur

Kun få måneder inde i 1940’erne brød 2. Verdenskrig ud i Danmark, og krigens udbrud prægede ikke bare den danske befolknings hverdag, men den satte også en brat stopper for den sprudlende kreativitet og kunstneriske iver, som mellemkrigstidens kulturliv havde været tydeligt præget af. I 1930’erne havde et stærkt politisk engagement sat sine iøjnefaldende spor i kulturlivet og æstetiske og ideologiske ismer, havde afløst hinanden i en lind strøm.

Læs mere