Bog

En anonym pige

Af (
2019
)

Anmeldelse

En anonym pige af Greer Hendricks og Sarah Pekkanen

16 jul.19

Jessica tror, hun deltager i et uskyldigt sociologisk eksperiment, men i virkeligheden er hun udsat for grov manipulation i nervepirrende psykologisk thriller.

Jessica snyder og får sig meldt til en psykologisk undersøgelse hos en anerkendt psykolog, da det lyder som en hurtig og nem måde at tjene penge på. Hun går hele vejen i testen og ender med at være alene tilbage. Det går dog efterhånden op for Jessica, at det ikke bare er en test, men at det handler om noget i Dr. Shields privatliv, men på det tidspunkt er hun så langt inde i forløbet, at hun synes, hun er nødt til at fortsætte. Det ender næsten med, at de bliver venner, Dr Shields og Jessica, i hvert fald så længe Jessica udfører de opgaver, hun bliver pålagt. Af flere årsager bliver det vanskeligere og vanskeligere for hende at parere ordrer.

'En anonym pige' er en nervepirrende fortælling, hvor jeg først til allersidst fandt ud af, hvem der var de onde – og så er jeg faktisk alligevel stadig i tvivl. Hele tiden skifter fokus fra den ene til den anden, og man følger forløbet fra flere sider. Der er rigtig mange overraskende tvists i handlingen, og jeg var fanget fra allerførste side. Også slutningen overrasker, og det er sådan en historie, der kører rundt i hovedet længe efter, man har læst den.

Sproget er flydende og består meget af direkte tale og mange korte sætninger, hvilket gør, at de mange sider er temmelig hurtigt læst. Jeg har også læst forfatternes anden bog, Kvinden mellem os, og den fangede mig på samme måde på grund af de mange overraskelser undervejs. Det er dog ikke de bedste bøger, jeg har læst, men der er noget meget fængslende over dem, og jeg kan anbefale dem til læsere af psykologiske thrillere og af Domestic-Noir genren. Plottet holder til det sidste, og overraskelserne står i kø fra start til slut.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Lisbet Kjær Johansen
Faustnummer
46618823
ISBN
9788702286212
Antal sider
419

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer