Bog

Rivalen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Rivalen

27 aug.20

Velskrevet og fængslende thriller om en gruppe teenagepiger og deres mødre i et snævert og sammenspist miljø på en teaterskole i London. 

Der sker skrækkelige ting mellem de førende piger på Orla Flynn Academy i London. Det startede allerede året forinden med mobning og udelukkelse, og nu er det gået endnu videre. I hvert fald mener nogen af mødrene, at Ruby skubbede den nye pige Imogen ned ad trappen hjemme hos Sadie. Men måske falder mistanken på hende, fordi hun sidste år mobbede Jess voldsomt? Eller måske fordi, der er noget, Ruby og hendes mor Kendall ikke fortæller de andre om grundene til, de forlod USA. Sadies mor sætter sig for at finde ud af det, og i hendes jagt på sandheden kommer også hendes egne hemmeligheder og dårlige opførsel frem.

Hvis man kan lide thrillere, er 'Rivalen' et godt bud på en god læseoplevelse. Jeg kan godt lide det for mig helt ukendte miljø, som handlingen udspiller sig i. Det ukendte er med til at øge spændingen. Slutningen er overraskende, og plottet holder, der er nærmest ikke en af de fremtrædende personer, jeg ikke havde under mistanke på et eller andet tidspunkt undervejs. Jeg er også ret vild med persongalleriet og det spil, der kører mellem henholdsvis de fire mødre og de fem unge piger. Alle hemmelighederne og løgnene er som ekstra krydderi på handlingen, og det er ikke let, at lægge bogen fra sig.

Bogen er skrevet af fire forfattere, der hver har skrevet nogle kapitler. Jeg troede egentligt, at jeg ville lægge mærke til skift i skrivestilen, hver gang de skiftede, men om det er fordi jeg slet ikke har tænkt på det på grund af spændingsniveauet, eller om det er fordi, de har skrevet i samme stil, kan jeg faktisk ikke bedømme. Men velskrevet og værd at læse er den i hvert fald.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Brian Christensen
Faustnummer
48607489
ISBN
9788712060208
Antal sider
357

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer