Bog

Dyster viden

Af (
2010
)

Anmeldelse

Dyster viden af Belinda Bauer

25 okt.10

Psykologisk debutroman om godt og ondt, rigtigt og forkert og om det menneskelige sinds dystre afkroge.

I denne bog møder vi drengen Steven, der lever et trist og på mange måder tragisk liv. Steven og hans lillebror Davey vokser op hos deres mor og bedstemor i den lille by Shipcott i Somerset. Familien lever i skyggen af en tragisk hændelse tilbage i moderens barndom, da hendes lillebror Billy forsvandt, sandsynligvis myrdet af en pædofil barnemorder ved navn Arnold Avery. Alle har siden dengang accepteret, at Billy blev myrdet og begravet et sted på heden sammen med morderens mange andre ofre. Dog har bedstemoderen aldrig opgivet håbet, og tilbringer alle sine vågne timer med at stå ved vinduet i håbet om at hendes lille dreng kommer hjem.

Samtidig bruger Steven al sin tid på at grave på heden i håbet om at kunne finde liget af sin afdøde onkel Billy for på den måde at kunne give bedstemoderen en afklaring. Steven forestiller sig, at når først bedstemoderen har fået vished for at hendes søn virkelig blev myrdet dengang for 18 år siden, vil hun holde op med at leve i fortiden, og de kan blive en ”rigtig familie”.

En dag opgiver den 12-årige Steven at finde sin afdøde onkels lig, heden er for stor og gravearbejdet kommer ingen vegne, i stedet sender han et brev til morderen Arnold Avery, som sidder fængslet på attende år. Dette brev vækker Arnold Avery af en ”dvale”, og pludselig er barnemorderen klar til at myrde igen.  Dette sætter gang i begivenheder af et omfang, som drengen Steven aldrig havde kunnet forestille sig.

’Dyster Viden’ er Belinda Bauers debutroman. Bogen er allerede solgt til udgivelse i mere end 14 lande. Bogen kaldes en krimi eller en thriller, men dette er jeg ikke helt enig i. På bogens bagside kaldes den ”en psykologisk tour-de-force”, og her er jeg mere enig. Bogen får mig på mange måder til at tænke på Louis Sachars klassiker ’Straffen’, som også tager os med på en rejse i det skadede barnesind. Bogen er også et symbol på kampen mellem det gode (drengen Steven) og det onde (morderen Arnold Avery).

Originally published by MereteTrap, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Rasmus Klitgaard Hansen
Faustnummer
28455054
Graphic
Jentas A/S
ISBN
9788776771911
Antal sider
278

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer