Bog

Kalendermordene

Af (
2009
)

Anmeldelse

Kalendermordene af Marek Krajewski

14 dec.09

Hvis du har lyst til at møde Philip Marlowe & Sam Spades tyske lillebror, så kan denne klassiske noir krimi varmt anbefales.

Vi befinder os i et depraveret Europa, nærmere betegnet i Breslau i Tyskland. Året er 1926, og det myldrer med korrupte politifolk, en perverteret underverden, fordærvede adelige og tiltrækkende kvinder.

Kriminalråd Eberhard Mock har frygtelige tømmermænd, for ikke nok med at hans 20 år yngre hustru har forladt ham, så efterforsker han også en række bestialske mord og har en konstant trussel om snarlig afskedigelse hængende over hovedet.

Kalendermordene er en stribe makabre mord, der alle har det til fælles, at den afdøde har et kalenderblad, med datoen for mordet hæftet på kroppen. Eberhard Mock er nærmest på bar bund, men har alligevel på trods af et uhyre indtag af alkohol fornemmelse for mord.

Hele sceneriet er utrolig godt, man fornemmer en genuin atmosfære af forråethed, kynisme og opløsning. Beskrivelserne af Tyskland i tyverne lige omkring nazisternes magtovertagelse, med tiltagende dekadence er blændende og lige ramt på kornet.

Det er meget forfriskende at læse en anden slags krimi end dem jeg er vant til. Ikke dårligt med noget nyt blod!'

Kalendermordene er romanseriens andet bind i en række på fire. Polske Marek Krajewski lektor ved Wroclaw Universitet har fået adskillige priser for sine krimier. Det forstår jeg godt.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Oversætter
Hanne Lone Tønnesen
Faustnummer
28016522
Graphic
Mikkel Henssel
ISBN
9788779733732
Antal sider
295

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer