Bog

Én gang morder

Af (
2013
)

Anmeldelse

En gang morder af Eva Maria Fredensborg

25 jun.13
AfRikke Bødker
Skribent

En kvinde findes myrdet, og mordet ligner de seriemord, som blev begået tyve år tidligere. Men morderen fra dengang er død, så hvem er nu på spil? Klassisk opbygget krimi med spændende plot.

Den danske psykiater og profiler Robert Strand kaldes til Sverige for at hjælpe med at opklare et mystisk mord. Mordet minder i høj grad om en række seriemord, som blev begået for næsten tyve år siden, men sagen blev allerede dengang opklaret. Morderen er desuden død, så det må være en copycat, der prøver at efterligne mordene på kvinderne. Politiet har kun fem dage til at finde morderen og få sagen opklaret, ellers vil der blive begået et nyt mord. Der er ikke umiddelbart så mange spor at følge, men efterhånden som efterforskerne kommer længere ind i sagen og koncentrerer sig om de få detaljer, de kender, dukker der flere spor op, som hjælper dem frem ad mange små omveje.

Det er et spændende plot, Eva Fredensborg har sat op. Hun har smidt mange tråde ud, som skal samles til én, og det lykkes til fulde. Krimien er klassisk bygget op, og der er masser af spænding og uhygge omkring morderen, som vi hele tiden tror, vi har gættet identiteten på.

Miljøet er svensk, og man fornemmer det store lands vidde og mange afkroge, da jagten på morderen går ind i sin sidste fase. Historien er meget koncentreret omkring sin beskrivelse af mordsagen og opklaringsarbejdet, og man får ikke rigtig nogen idé om personernes tanker og følelser. Men det er dejligt, at fokus er på sagen og ikke på alt mulig andet, der ikke har relevans for den spændende og til tider hæsblæsende historie.

’En gang morder’ tilfører ikke krimigenren noget nyt, men det er ikke ensbetydende med, at den ikke er værd at læse. Jeg følte mig godt underholdt undervejs og håber, at der kommer flere krimier fra Fredensborg om Robert Strand.

Bogdetaljer

Forlag
Elg & Co.
Faustnummer
29932220
ISBN
9788791818080
Antal sider
345

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser