Bog

Tvunget til tavshed

Af (
2012
)

Anmeldelse

Tvunget til tavshed af Linda Castillo

26 mar.12
AfJytte Kjær Schou
Skribent

Painters Mill, et idyllisk, lille samfund, hvor amishfolket lever i fred og fordragelighed med deres naboer, rystes af en brutal seriemorder.

Bogen er den første i serien om den unge politichef Kate Burkholder, der har brudt med sin amishfamilie. Med sin specielle baggrund var hun et naturligt valg til posten som politichef i Painters Mill, og hidtil har hun hovedsageligt skullet tage sig af fredelige sager som spritbilister og løsgående køer.

Det ændrer sig brat, da de brutale, tilsyneladende ritualistiske mord på unge kvinder begynder, men Kate tøver med at tilkalde den nødvendige hjælp udefra, fordi hun bærer på en dyster hemmelighed. Byrådet tager imidlertid affære, og Kate tvinges til at samarbejde med Tomasetti, feltagent fra BCI, der har sine egne, indre dæmoner at slås med.

Bogen er en traditionel, men velfungerende krimi/thriller. Den amerikanske forfatter er dygtig til at holde læseren i ånde med grufulde detaljer, bidvise afsløringer og en stigende spænding, der kulminerer i en overraskende slutning, hvor Kate er tæt på at miste livet. Forfatteren beriger desuden romanen med et godt indblik i amishkulturen som en velintegreret del af handlingen.

Synsvinklen er hovedsagelig Kates, og hun fremstår som en troværdig hovedperson, en dygtig og afholdt chef, men også en meget sårbar kvinde. Hendes forhold til den lige så traumatiserede Tomasetti, der langsomt udvikler sig til gensidig tillid og en forsigtig, spirende kærlighed, er også fint og overbevisende beskrevet.

Til gengæld synes jeg, bogen halter lidt i sin fremstilling af seriemorderen. Plottet er bestemt skruet godt sammen med masser af dramatik og en række overraskelser undervejs, men der er lagt mindre vægt på seriemorderens psykologi. Man kommer aldrig rigtigt ind under huden på ham, og det trækker lidt ned i helhedsindtrykket af en ellers velskrevet roman.

Originally published by Jytte Kjær Schou, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Henrik Enemark
Faustnummer
29238669
Graphic
Jon Asgeir
ISBN
9788792845511
Antal sider
442

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser