Bog

Blodørn

Af (
2008
)

Anmeldelse

Blodørn af Craig Russell

16 jun.08

Bloddryppende og intens thriller med bestialske seriemord, ældgamle nordiske ritualer, politiske intriger og bandekriminalitet.

Tre unge kvinder, som tilsyneladende ikke har kendskab til hinanden, myrdes på grusom vis. Alle tre mord er udført efter opskriften fra et gammelt nordisk offerritual 'Blodørn', hvor bl.a. lungerne rives ud af ofrets åbnede brystkasse. I mails sendt til Kriminalhauptkommisar Jan Fabel påtager 'Søn af Sven' sig skylden og udfordrer samtidig direkte politimanden.

Jan Fabel og hans team går i gang med opklaringen, og det skal snart vise sig, at der ikke blot er tale om en gal seriemorder og hans værk, men om noget meget mere omfattende. Forskellige grene af det tyske politi og den tyske efterretningstjeneste er også indblandet i sagen, og vidt forskellige grene af kriminalitet har sammenfald med mordene. Jan Fabel og hans folk kommer langt omkring i deres research, men samtidig må de også konstant kæmpe mod andre politifolk, der spiller med fordækte kort under hensyntagen til hemmelighedsstemplede operationer, og politikere, som ikke fortæller sandheden. Hele tiden synes sporene dog at pege tilbage på en ukrainsk tidligere højtstående militærmand, Vitrinko, som sammen med sine betroede mænd med hårde og brutale metoder er ved at sætte sig på den organiserede kriminalitet i Hamburg.

Det er bestemt ikke en bog for sarte sjæle, men på trods af sit barske indhold og den noget kringlede handling, bliver man fanget af historien. Der er fuld fart over feltet, og Jan Fabel er en rigtig helt. Selvom bogen foregår i Hamborg, er bogen skrevet af en englænder, hvis store lidenskab er den tyske kultur og især tysk efterkrigshistorie, og det kan mærkes. Forfatteren ved, hvad han skriver om, og handlingen krydres konstant af faktuelle oplysninger om både Tyskland og især Hamborg. Denne ”tyske grundighed” er dog næsten for meget, og historien bærer i nogen grad præg af at ville have så meget som muligt proppet ind i handlingen. Efter at man som læser er blevet ført godt og grundigt rundt i manegen, viser det sig nu alligevel, at historien hænger godt sammen, og skrive kan Craig Russell tilmed, så konklusionen må blive positiv.

Oversat fra engelsk af Bente Møller Sørensen efter 'Blood eagle'. Hovedland, 2008. 367 sider

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Faustnummer
27262473
ISBN
9788770700764
Antal sider
367

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer