Bog

Da jorden fik feber

Af (
2019
)

Anmeldelse

Da jorden fik feber af Esben Hanefelt Kristensen

16 mar.20

Særdeles aktuel klimafortælling for børn og voksne fortæller om, hvordan Gud vågner efter en lang søvn og skaber vores planet, som bliver hans øjesten, indtil mennesket begynder at ødelægge den.

'Da jorden fik feber' starter meget smukt og poetisk med fortællingen om Guds grønne have, der efterhånden havde bredt sig over hele jorden. Både træerne, dyrene og menneskene trivedes, og mennesket skulle være havens vogtere. Men jo flere mennesker de blev på jorden, jo mere steg deres behov for at være herskere. At tæmme haven, besejre dyrene og plyndre jordens skatte. Efterhånden var jorden både nøgen og plyndret. Derfor blev den syg og fik feber.

Selvom menneskene godt vidste, at jorden var udslidt, lod de bare som ingenting og fortsatte deres enorme egoisme. Gud besluttede, at sende sine fire mest betroede engle af sted i skikkelse af en blå fisk, albatrossen, ulven og guldsmeden for at give besked til jordens mange skabninger om, at noget måtte gøres. Ærkeenglene førte deres gruppe af dyr, fisk, fugle, insekter og firbenede dyr, ud og konfrontere menneskene på forskellige måder. De sørgede alle for bibelske hentydninger, i form af vandmasser, der kan oversvømme byer, horder af insekter, der maler himlen sort med mere.

’Da jorden fik feber’ er en enorm stor historie på blot 44 sider som sender sit tydelige signal til os. Vi skal simpelthen til at tage verden alvorligt. Når en art er udryddet, kommer den ikke tilbage. Hver uddød art, efterlader et hul i vores sårbare økosystem og lader sig ikke erstatte. Alle må og skal gøre noget. Esben Hanefelt Kristensen er en fuldstændigt fantastisk illustrator. Hans billeder er kendetegnet ved en stor detaljerigdom, mennesker, dyr og stiliseret natur i form som myldrebilleder, som giver lyst til at forsøge at finde den lille historie i den store. Desuden inviterer de smukke billeder til mange genbesøg.

En velfortalt historie med en klar pointe, understøttet af særdeles smukke billeder. Oplagt at læse sammen med børn fra ca. 7 år.

Bogdetaljer

Forlag
Eksistensen
Faustnummer
47142776
ISBN
9788741006277
Antal sider
43

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer