Bog

Månen flytter med

Af (
2020
)

Anmeldelse

Månen flytter med af Marianne Verge og Els Cools (Ill.)

01 okt.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Mona har mistet sin mor og prøver at genkalde sig fornemmelsen af hende ved at opsøge de steder, hvor minderne bor. Smukt illustreret bog beskriver sorgen i et barns liv.

Mona og hendes far Jan er flyttet på landet til Lillebakkehuset, efter at de har mistet Monas mor Debbie. Nu bor de langt væk fra deres gamle lejlighed på Vesterbro og hendes gode ven Danny, og Mona er desuden startet på en ny skole. Det sværeste er, at de også er flyttet langt væk fra den kirkegård, hvor hendes mor ligger begravet, og hvor Mona altid tager hen, når hun savner sin mor.

Lige i starten var det fint nok, at de var flyttet, indtil Mona lod det synke helt ind, at det jo var en permanent flytning. En morgen vågner Mona fra en drøm, som har efterladt en fornemmelse af, at hun har glemt noget, da de flyttede, og hun tager alene til København for at finde det. Hun kan ikke komme ind i deres gamle lejlighed, men ender i stedet med at besøge Danny i forældrenes købmandsbutik. Da hendes far henter hende, møder de tilfældigt Le, der er højgravid og desuden enlig. Efterhånden fletter trådene i Monas liv sig sammen mellem land og by, så hun igen kan være en almindelig pige, der bager kager med sine veninder, samtidigt med at hun elsker og passer sin "mors sted", som er en lille plet, hun har lavet for at mindes sin mor ude i deres have. Begge 

'Månen flytter med' er en utrolig fin fortælling om at blive hel igen efter at have oplevet en næsten uoverstigelig sorg. Historien om Mona viser, at selv om man flytter væk, flytter sorgen med. For at hele må man acceptere, at man både rummer sorgen og glæden. Bogens uovertrufne illustrationer af Els Cools tilfører historien et ekstra lag, der lægger sig smukt op ad den nænsomt beskrevne sorg. 

Første bind i serien ’Mona Morgenglad’ udkom i 2015, og man kan sagtens læse ’Månen flytter med’ uden at have læst første bog i serien.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
48718132
ISBN
9788702295719
Antal sider
77

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser