Bog

Ormehuller

Af (
2020
)

Anmeldelse

Ormehuller af Trine Juul Hansen

19 okt.20

En smuk historie om savn, kærlighed, mod, håb og næstekærlighed og om en lille krageunge og skønheden i ormehuller. 

13-årige Milton cykler hver dag hen til kirkegården for at skifte den røde rose på sin mors gravsted. Milton er kæreste med Lisa, som er helt perfekt med den slags krøller, der ligner en glorie om hendes hoved, smilehuller og helt lige, hvide tænder. Men Lisa slår op med ham en måned efter, at han har mistet sin mor, LIsa vil nemlig prøve at være panseksuel.

Hver dag på kirkegården bemærker Milton kragerne, der sidder og larmer i træerne. Milton er lidt bange for dem og synes ikke, de har ret til at være der. Han gemmer sig for dem bag en gravsten efter at have kastet sten efter dem. Den ene krage angriber ham, men heldigvis kommer Ida fra klassen forbi. Dagen efter skal de have nye pladser i klassen, og Milton havner ved siden af Ida, som ikke har værdiget ham et blik siden gårsdagens episode. Han ser, at Ida har en perfekt skæv fortand, der ligesom smiler mere end den anden og helt grønne øjne.

På kirkegården dagen efter, møder Milton Ida igen, og hun forklarer ham, at kragerne har unger, og at de derfor gik til angreb. Næste gang på kirkegården, må han skrive til Ida, at hun er nødt til at komme, da den ene krageunge er hoppet ud af reden. De snakker om, at som den sidder der på jorden, savner den nok sin mor, og Milton siger pludselig, at det gør han også. Sammen får de den lille fugl tilbage i reden. Og nu hvor Milton virkelig er begyndt at kunne lide Ida, siger Lisa, at hun har fortrudt, at hun slog op. Men hvad synes Milton? Den rose Milton giver Ida til hendes fest, opdager han, har et ormehul. Men måske er det ikke det værste?

Jeg er ganske forelsket i denne lille, fine bog. Den formår at behandle de største, men også de mindste, ting: Milton, der savner sin mor og ender med at hjælpe den lille krageunge, selvom han nærmest er rædselsslagen for dens forældre samt ungdomsforelskelserne, først den åbenlyse forelskelse i den perfekte Lisa, senere den dybere forelskelse i Ida. Det er også en fortælling om at være teenager med en far og en storesøster med alt, hvad det indebærer. Trine Juul Hansen skriver utrolig godt og har skrevet flere bøger for børn og unge. 

Bogdetaljer

Forlag
Vilde Gulerødder
Faustnummer
48403964
ISBN
9788797105443
Antal sider
120

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer