Bog

Sorte Sally

Af (
2021
)

Anmeldelse

Sorte Sally

17 maj.21

En kvalmende ond fortælling, fyldt med ensomhed og selvhad, som alligevel indeholder en forløsning og til slut den ultimative frihed.

17-årige Sally bor hos sin bedstemor, der mildest talt ikke kan lide hende. Hendes mor har for travlt med sin nye kæreste til at have Sally boende, og hendes far elsker hende, men han kan heller ikke have hende boende. Sally er mere eller mindre selvvalgt både stor, fed og beskidt! Derfor er hun skolens foretrukne mobbeoffer, og særligt en gruppe på tre jævnaldrende drenge er hver dag ekstra modbydelige. Selv lærerne er urimelige overfor Sally, og naboens hund, der ellers elsker mennesker, kan ikke fordrage hende.

Alle i verden hader Sally, på nær læreren Henrik! Han blander kassettebånd med sin yndlingsmusik på til Sally. En dag finder hun ham siddende i et klasselokale med en øl og en smøg, dybt ulykkelig over, at hans kæreste har forladt ham. Sally misforstår hans venlige interesse, og situationen ender ulykkeligt for dem begge.

Sallys eneste fristed er hendes afdøde onkel Hennings campingvogn langt inde i skoven. Hun følger desuden dagligt med i nyhederne og er meget optaget af sagen med den sindssyge seriemorder, der er sluppet væk! Hendes liv ændrer sig fuldstændigt den dag, hvor selvsamme morder befinder sig i hendes kælderværelse! 

John Kenn Mortensen er primært kendt for sine rædselsvækkende og mareridtsskabende illustrationer, og hans roman ’Sorte Sally’ er lige så uhyrlig. Denne bog er så grum, selv uden de velkendte og fantastiske illustrationer. John Kenn Mortensen kan skrive, så man får bidende ondt indeni over den ondskab, mennesker påfører hinanden. Han kan desuden beskrive det selvhad, som mange desværre er fyldt af.

Denne bog skal læses af ALLE unge og voksne, fordi Sally er beskrevet mere realistisk, end vi ønsker at tro på, og fordi fortællingen er fra en verden, der kun burde eksistere i fantasien, hvilket desværre ikke er tilfældet.

John Kenn Mortensen er genial!

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Faustnummer
38776304
ISBN
9788762736146
Antal sider
253

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer