Bog

Jernbjerget & Måneøen

Af (
2023
)

Anmeldelse

Jernbjerget & Måneøen

05 feb.24

En flok modige børn kæmper for hinanden i andet bind af John Kenn Mortensens sublime serie. 

John Kenn Mortensen har sammensat et endnu mere uhyggeligt og kompliceret plot i seriens andet bind, hvor Alice og Ivan er lige i hælene på Lasse. Vi møder gengangere fra bind et, og vi oplever endnu flere forvrængede skabninger end tidligere. 

Alice leder stadig efter sin lillebror Lasse, efter "Det store Spektakel" bortførte både Lasse og troldmanden Ivan Drakonov fra huset i søen. Alice og vennerne Timme, Said og troldmandens gamle fjernsyn Fenton er lige i hælene på de grusomme uhyrer, men de bliver skilt ad. Alice er skrumpet og ender hos den modbydelige prinsesse, som vil have hende som sin private levende dukke. Prinsessen truer Alice med at sende Lasse til Jernbjerget og omdanne ham til en af de frygtelige skabninger, ligesom det sker for en masse andre uskyldige væsner deriblandt skovens dyr, hvis ikke Alice gør som prinsessen forlanger.

Imens befinder Timme, Said og Fenton sig i et uendeligt mørke, og også de bliver skilt fra hinanden, mens de svæver op og ned i en skræmmende parallelverden, og begge er rædselsslagne, mens de kalder på hinanden. I historiens tredje spor følger vi pindsvinet Erling, som vi mødte i seriens første bind. Han er på jagt efter Alice, og heldigvis finder han gode rejsekammerater undervejs.

Da Alice befries fra sit fangenskab af Ivans magiske skæg, kommer hende og Ivan under jagten på Lasse til Måneøen gennem maven på et havuhyre og til Jernbjerget, hvor de mest uhyrlige begivenheder finder sted. Men de skal også finde Timme og Said og forhindre universitets undergang! Derfor må de alle samle alt deres mod, så Lasse ikke ender som et flerøjet mangelemmet monster. Og graden af Sandys ondskab går snart op for dem alle.

Selvom vi befinder os i monstrenes og de ulykkeliges verden, er der stort fokus på venskab og næstekærlighed. John Kenn Mortensens sublime illustrationer giver os en idé om, hvad vi står overfor og viser os, at monstre optræder i mange former. Han stoler på børnene og deres evne til at kunne rumme så skræmmende en historie, og måske er hans forvredne verdener ikke så langt fra den verden, vi selv lever i? 

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
137332892
ISBN
9788741523811
Antal sider
268

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer