Profil
AfTina Brødsgaard Andersen

Medlem i

15 years 9 months
Tidligere temaredaktør på Litteratursiden og kulturformidler Vejle Bibliotekerne

Anmeldelser af Tina Brødsgaard Andersen

Kaj læser bog

Kaj læser bog er en genial lille sag, som indfanger det store i det små og skaber en genkendelighed hos de allermindste i forhold til det at læse. Originaludgave: 2007

Kensington

Sex, død og dæmoner svæver rundt mellem hinanden i Rasmus Svarres ambitiøse grafiske fortælling, som sætter sin læser på en prøve i en leg med at finde orden i kaos.

Flex death

Lyrisk kortprosa der i en flydende bevidsthedsstrøm indfølt og lavmælt blander fragmenter af erindring, hverdagsliv og metapoetiske overvejelser over erindring, skrift og kunst.

Prøverummet

'Prøverummet' er et godt sted at starte, hvis man vil prøve kræfter med den erotiske litteratur. Den er hverken farlig, grænsesøgende eller vulgær –  til gengæld giver…

Indhold af Tina Brødsgaard Andersen

  • Tema

    Forestillinger om kærlighed

    Litteraturen har til alle tider været med til at skabe forestillinger om, hvad kærlighed er - forestillinger som ikke altid står mål med virkeligheden.
    Læs mere
  • Blog

    Tegneserier er også litteratur

    De læsere, der ikke udelukkende er til ord tager tegneserier og graphic novels sig kærligt af og bidrager med en lige så vigtig forståelsesramme af livet som den traditionelle roman. For det er det læsning kan – uanset om den foregår alene i ord eller i samspil med billeder.
    Læs mere
  • Artikel

    Hvad er en graphic novel?

    Med graphic novels ved man aldrig helt, hvad man kan forvente, når man åbner en af de flotte, tykke bøger. Ikke desto mindre lokker de med deres leg med ord og billeder.
    Læs mere
  • Artikel

    1940’ernes litteratur

    Kun få måneder inde i 1940’erne brød 2. Verdenskrig ud i Danmark, og krigens udbrud prægede ikke bare den danske befolknings hverdag, men den satte også en brat stopper for den sprudlende kreativitet og kunstneriske iver, som mellemkrigstidens kulturliv havde været tydeligt præget af.
    Læs mere
  • Artikel

    Dansk litteratur i 30’erne

    30’erne – en skabende periode

    Danmark og resten af verden befandt sig i en økonomisk krise i 1930’erne. På den kulturelle og kunstneriske front havde krisen dog på ingen måde en lammende effekt for lille Danmark.

    Læs mere
  • Tema

    Litteraturen finder sted

    Samtidslitteraturen er i opbrud. Bogens faste form flyder ud, og som læser byder det på en lang række nye muligheder for selv at bidrage og deltage i de litterære værker.
    Læs mere
  • Tema

    Årets danske debutanter

    De pibler frem som aldrig før. Vi tager pulsen på de mange nye forfatterstemmer og sætter spot på de tendenser, som tegner og udfordrer det litterære landskab lige nu. Og hvem ved, måske har morgendagens store litterære stjerne set dagens lys!
    Læs mere
  • Tema

    Litteraturens nye mænd

    Litteraturen tegner et billede af den moderne mand som en lettere forvirret størrelse. Men omvendt tør mange mandlige forfattere bruge sig selv i en åben afsøgning af roller.
    Læs mere
  • Tema

    Fantastisk fiktion

    Fiktion er fantastisk. Gå på opdagelse i det, der også betegnes som fantastisk fiktion, nemlig fantasy og science fiction, og blive klogere på to af tidens store læsermagneter.
    Læs mere
  • Tema

    Nyere danske børnebøger

    Emil er blevet til Villads og Totte hedder Willi. Få opdateret dit repertoire af børnebøger, så det ikke kun er klassikerne, du trækker ned fra hylden, når der skal læses højt.
    Læs mere
  • Tema

    De nye kvinder stemmer i!

    Det er blevet tid til at gøre status over, hvad det vil sige at være kvinde. Køns- og ligestillingsdebatterne florerer på de sociale medier og i aviserne og også litteraturen blander sig.
    Læs mere
  • Artikel

    Mød de to debutant-vindere live!

    Litteratursiden er partner i Munch-Christensens debutantpris på 2 x 50.000 kr., som i september gik til Hassan Preisler og Kristian Byskov. Nu kan du opleve de to debutanter live, når de tager sammen på en mini-turné. Og allerede inden arrangementerne kan du varme op ved at skrive spørgsmål til de to forfattere.

    Læs mere
  • Blog

    Endnu ikke allerede – Janina Katz!

    Janina Katz er død, men heldigvis kan hendes bøger fortsat læses og give stof til eftertanke for os andre. Tak for det.

    Hun kendte ikke mig, men jeg kendte hende. Sådan føler jeg det i hvert tilfælde, for Janina Katz og jeg - eller nok nærmere den dame, som jeg mødte i hendes bøger - havde et helt særligt forhold og derfor var det næsten som at høre om en fjern slægtning, da jeg så, at hun er død.

    Læs mere
  • Blog

    Skønlitteratur om de gamle er også de unges

    Litteratur om ældre er ikke kun for de "gamle" selv, men også for alle os andre. For vi bliver alle gamle en dag, samtidig med at vi også har et socialt ansvar i forhold til at forstå, hvad det vil sige, at være ”gammel” i dag.

    Læs mere
  • Blog

    Den litterære omstilling

    I krisetider kan litteratur hjælpe os med at forstå og finde nye veje. Men hvor står litteraturen i dag, hvor der er krise i alt lige fra økonomien, til miljøet og bogmarkedet?

    ”Da tomheden afslørede sig, rykkede poesien ind” Sådan skriver Einar Már Gudmundsson i forrige uges lørdagstillæg af Politiken om sine refleksioner over det økonomiske sammenbrud på Island, hvor velstand er blevet afløst af krise og tomhed.

    Læs mere
  • Blog

    Kaos og tryghed

    Vi søger altid efter en mening. I en tid hvor globaliseringen udfordrer vores vante forestillinger, kan litteraturen skabe orden i kaos og finde mening i, hvem vi er og kan være.

    Læs mere
  • Blog

    Bibliotekernes litterære formidling i fremmarch

    Litterære legestuer, booktalks, oplæsninger, skriveklubber, litterære saloner og naturligvis et væld af forfatterforedrag. Rundt om i landet er startskuddet gået for en ny sæson med arrangementer på bibliotekerne og viljen til at formidle er stor og imødekommer et behov for et indholdsrigt pusterum i hverdagen.

    Læs mere
  • Blog

    Mine gyldne poetiske øjeblikke

    I mit personlige begrebsapparat har jeg noget, der hedder ”Gyldne poetiske øjeblikke”. Det er én af den slags ting, der er utroligt svært at forklare for andre. Når jeg alligevel forsøger, kigger de fleste underligt på mig. På trods af det bliver jeg nødt til at forsøge igen – og måske netop her på Litteratursiden, er der nogle, der kan forstå, hvad jeg mener.

    Læs mere