Bog

På vej hjem

Af (
2019
)

Anmeldelse

På vej hjem af Sverre Henmo

20 feb.20

Er du til parforhold i krise og historier om ægteskaber i frit fald, er dette velskrevne kammerspil nærmest som en spændingsroman.

Thale og Magnus har kendt hinanden i tolv år og været kærester i ti, desværre er deres forhold langt fra det, det engang var. Magnus ønsker brændende et fælles barn, men det er Thale ikke så interesseret i, med mindre det kommer naturligt.

Thale blev mor tidligt, og hun synes, de har nok i hendes teenager Georg, og ønsker ingen kunstig befrugtning eller hormonbehandling. Hun er desuden godt i gang med sin butik, som hun har stor succes med og føler, hun har et dejligt liv.

Magnus derimod er netop blevet valgt fra på jobbet og føler på mange måder, han er kørt ud på et sidespor. Han havde søgt en stilling på den skole, han er lærer på, men stillingen gik til en kollega, han ovenikøbet regner som dårligere kvalificeret. Således forsmået sidder han nu i hytten på fjeldet med sin kone og hverken tør eller orker at fortælle hende, at han ikke fik jobbet, og han tør heller ikke sige, at han ikke ønsker at købe hytten sammen med hende.
Og hvorfor gør han ikke det? Og hvorfor taler de aldrig om hans store ønske om at blive far? Og hvorfor forstår han ikke, at hun ikke ønsker hormonbehandlinger? Og hvorfor er de begyndt at sove hver for sig? Dette og mange andre parforholdstematikker hudflettes i Sverre Henmos roman. I spring mellem fortid og nutid udrulles deres forhold. Og man fristes til at spørge, om de overhovedet kender hinanden. 

Den norske forfatter Sverre Henmo lader parret sidde i en bil over næsten 250 sider (215 km) og skildrer i en form for kammerspil et ægteskab i frit fald, og det er ikke noget kønt syn, det er sørgeligt, men desværre også genkendeligt. Og så er det knippel godt skrevet. Man trænger til at rette tæerne ud efter endt læsning, fordi Sverre Hanmo rammer rent i forhold til moderne parforhold.

'På vej hjem' er en intelligent og meget velskrevet roman om, hvad der kan gå galt over tid i et parforhold, om hvorvidt man som menneske har ret til at få et biologisk barn og om, hvorfor vi holder op med at tale sammen. Det er en varm, letlæst og meget spændende roman, men spændingsdelen skal ikke afsløres her.

Dette er en roman til dig, der er i læsekreds, til dig der er interesseret i moderne parforholdsproblematikker og til dig, der gerne vil lære en ny norsk forfatter at kende.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Rasmus Klitgaard Hansen
Faustnummer
46984153
ISBN
9788740656626
Antal sider
243

Tema

Norsk litteratur

Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand, der springer af kilderne i de norske fjelde.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer