Hullet

Bog

Hullet

Af (
2019
)

Anmeldelse

Hullet af Emma Adbåge

03 dec.19

Fantastisk historie om børns fantasi og leg sætter på rammende vis fokus på, at der er forskel på voksne og børns opfattelse af verden og på, hvad der opleves som sjovt.

Billedbogen 'Hullet' har et underliggende budskab til os voksne om at huske at sætte os ind i barnets oplevelse af verden og ikke være så bekymrede for, hvad der kan ske.

Bagved skolegården ligger Hullet. Det er et stort hul i jorden med et krat, stubbe og grene, hvor man kan lege alverdens sjove lege: gemmeleg, løbelege, butik og meget mere. Børnene bruger alle frikvartererne i Hullet, men de voksne hader det og synes, det er et farligt sted at færdes. Da en af børnene falder i sine snørebånd i skolegården, bestemmer de voksne, at Hullet er forbudt område ”bare fordi”.

Nu må børnene nøjes med at gynge og hoppe i hinkerude i skolegården, men det er kedeligt, så de finder på at lege på kanten af Hullet. Men så en dag er Hullet væk. Det er blevet fyldt op og jævnet ud. Men så får børnene øje på noget helt nyt og spændende udenfor skolegården, som selvfølgelig skal udforskes. Fantasien og nysgerrigheden kan ikke bremses og finder heldigvis altid nye udfoldelsesmuligheder.

Jeg er imponeret over svenske Emma Adbåges forfatterskab, idet hun er særligt god til at fange nuancerne i børns oplevelse af verden og formidler den på fineste vis fra barnets synsvinkel. Hun har udgivet flere gode billedbøger på dansk, som er oplagte i såvel institutioner som hjemme. Det er et forfatterskab, som er værd at kaste sig over.

En stor anbefaling af denne billedbog, som er oplagt i børnehaven og indskolingen, men som også sagtens kan nydes derhjemme.

Bogdetaljer

Forlag
Klematis A/S
Oversætter
Mette Jørgensen
ISBN
9788771394122
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer