Bog

Hitlers fred

Af (
2005
)

Anmeldelse

Hitlers fred af Philip Kerr

20 feb.06

Hemmelige agenter, spionage og bunkevis af dagsordener. Spændende roman fra 2. verdenskrig om, hvad der måske foregik bag linierne, og hvad der kunne være sket, hvis …

Når man læser om og tænker på 2. verdenskrig i dag, så var der 'de allierede' på den ene side og 'tyskerne' på den anden side. I "Hitlers fred" leger Philip Kerr med den tanke, at de allieredes broderskab måske ikke var så skudsikkert som så, og at Hitler og tyskerne måske på et tidspunkt var mere forhandlingsvillige, end historien har vist.

Romanen forløber i flere spor, hvor vi får indblik i de forskellige lejre. Bl.a. følger vi den unge amerikanske filosofiprofessor Willard Mayer. Han sendes på en hemmelig opgave for præsident Roosevelt og bliver en lille, men betydningsfuld brik i spillet på den verdenspolitiske scene.

I et andet spor følger vi den unge leder af det tyske efterretningsvæsen, Walter Schellenberg. Han er involveret i planlægningen af et attentat på "de tre store": Churchill, Roosevelt og Stalin. Det går ikke som planlagt, men det er der ikke meget, der gør i spion- og krigsbranchen.

"Hitlers krig" er en spændende bog, men den er også så omfangsrig og detaljemættet, at den nok mest tiltaler entusiaster med hang til bøger om krig, spionage og rigtige mænd. Den er absolut velresearchet og meget troværdig i sine skildringer og til tider både rørende og barsk. Om end nogle af figurerne virker lidt karikerede.

Alt i alt en spændende og velskrevet roman fra en grundig og populær forfatter – måske en rigtig mandebog?

Oversat af Ole Lindgård Henriksen. Modtryk, 2005. 484 sider. Kr 349,

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Ole Lindgård Henriksen
Faustnummer
25968069
ISBN
9788773949641
Antal sider
484

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer