Bog

Akhenatons hemmelighed

Af (
2005
)

Anmeldelse

Akhenatons hemmelighed af Philip Kerr

22 aug.05

Hvad får de 12-årige tvillinger John og Philippa til at forlade deres trygge og privilegerede liv i New York for at rejse verden rundt med deres besynderlige onkel Nimrod?

Jeg elsker gode fantasyromaner, hvad enten de er for børn eller voksne, og kastede mig straks over denne i håb om at opleve en ny Pullman eller Rowling. Indrømmet - denne bog er ikke helt i samme klasse, og den er ikke tynget af de store filosofiske og psykologiske dybder. Det er en bog for børn og barnlige sjæle, som vil føle sig godt underholdt hele vejen igennem. Det er 'fantasy light', velegnet til doven hængekøjelæsning eller endnu bedre, hvad med at dele oplevelsen med dine store børn?

Da John og Philippa har fået fjernet deres visdomstænder, går det op for dem, at de ikke er helt som andre børn. Selv om de ligner almindelige mennesker, er de nemlig 'djinner'. De rejser til London, hvor deres ukendte onkel Nimrod skal oplære dem i at bruge deres særlige evner rigtigt.

Historien er centreret omkring den klassiske kamp mellem gode og onde kræfter. Verdens tilstand afspejler magtbalancen mellem de gode og de onde 'djinner'. Nu er balancen ved at vippe over til den onde side, og onkel Nimrod kan være glad for, at han har de snarrådige tvillinger til at hjælpe sig. Kampen udspiller sig i Egypten, et barsk sted nord for Polarcirklen og i British Museum. Bogen er fyldt med atmosfære, og man får lov til at snuse både til det moderne Egypten med det myldrende folkeliv i de snævre gyder og det gamle Egypten med kætterkongen Akhenaton som omdrejningspunkt. Den, der finder hans grav og befrier hans 70 slavebundne 'djinner', bestemmer nemlig verdens skæbne, og det udløser et veritabelt kapløb.

Selvfølgelig går alt, som det skal, men først er læseren ført igennem den ene nervepirrende oplevelse efter den anden. Kerr kan sin metier. På intet tidspunkt går handlingen i stå, og i tilgift rummer bogen en god portion humor.

Philip Kerr har skrevet adskillige spændingsbøger for voksne. Dette første bind i serien om Lampens børn er hans børnebogsdebut, og på forfatterens effektfyldte hjemmesidekan man læse mere.

Oversat af Anders Johansen. Modtryk, 2005. 323 sider. Kr 249,-

Bogdetaljer

Secondary title
Lampens børn
Forlag
Modtryk
Oversætter
Anders Johansen
Faustnummer
25749502
ISBN
9788773949191
Antal sider
323

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer