Bog

Kampen om sommersværdet

Af (
2016
)

Anmeldelse

Magnus Chase: Kampen om sommersværdet af Rick Riordan

01 aug.16

De nordiske guder er in, og succesforfatteren Riordan har nu barslet med den første del af en ny og spændende serie fra den nordiske mytologi for større børn og unge.

Rick Riordan har for længst slået sit navn fast gennem sine serier fra den græske og ægyptiske mytologi, bl.a. bøgerne om Percy Jackson, og hans nye serie fortsætter i samme hæsblæsende og underholdende spor.

I modsætning til de meget aktuelle 'Ravnenes hvisken' (Sølvsten) og 'Odins barn' (Siri Petersen), som begge også har hentet inspiration fra den nordiske mytologi, men som har en mere alvorlig og voksen vinkel på emnet, er Magnus Chase-serien mere skæg og ballade.

Fagligheden er dog helt i top, men det er ren underholdning at læse om de nordiske guder og alle historierne fra mytologien.

Hovedpersonen Magnus Chase er 16 år, og siden moderens mystiske død har han levet i skjul som hjemløs. Få dage før sin fødselsdag opsøges han af sin onkel, som fortæller ham, at han i virkeligheden er søn af guden Frej, og at han er bestemt til at forhindre ragnarok ved at finde et bestemt forsvundet sværd.

Magnus har svært ved at tro på historien, men kort efter bliver han angrebet af ildjætten Surt og dør.

Magnus reddes af valkyrien Sam og bringes til Valhal som einherje (Mægtige krigere som er blevet hentet til Valhal for at træne til den endelige kamp ved Ragnarok).

Trods sin død fortsætter Magnus sin stræben efter at finde sværdet, og hans bestræbelser fører ham gennem mange oplevelser og farlige situationer i de ni verdener. Undervejs får han dog hjælp af både alfer, dværge og valkyrien Sam. 

Rick Riordan har til sin indviklede og ikke helt lettilgængelige handling rask væk brugt elementer fra utallige bøger, musik, spil og Tv-serier, og hans blanding af fantasy, mytologi, spænding og først og fremmest humor er fermt flettet ind i plottet. Ddet samlede resultat er i den grad lykkedes til fulde. Det er fantastisk læsning med en forunderlig verden som scene og med nogle aldeles interessante personer i hovedrollen. Bogen er dertil velskrevet og virker utroligt gennemarbejdet, og denne anmelder har fuldstændig overgivet sig.

En fantastisk ny fantasy-serie er kommet til verden.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Vibeke Nielsen
Faustnummer
52319498
ISBN
9788711513200
Antal sider
558

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer