Bog

Opvågningen

Af (
2018
)

Anmeldelse

Opvågningen

30 okt.18

Ny dansk fantasy-serie for unge og voksne. Endnu en gang er de nordiske guder en del af et spændende scenarie, men så absolut på en måde, som aldrig er set før.

Pernille Neergård debuterer med dette første bind i serien 'Verdensherrerne', og en ny lysende stjerne har gjort sin entré på markedet. Hendes bog har mange genkendelige elementer fra så vidt forskellige romaner som Harry Potter, Magnus Chase, Ravnenes hvisken med flere, men Neergård har så sandelig formået at skabe sin helt egen specielle historie og sit helt eget unikke univers.

Historien vrimler med genkendelige mytologiske guder og skabninger, og ikke alt er helt til at gennemskue, men gennem hovedpersonen Annas øjne får man efterhånden en forståelse for, hvad der egentlig foregår.Under alle omstændigheder er det spændende læsning, og sammenhæng og forløsning kommer forhåbentlig i kommende bind.

Hovedpersonen Anna er på overfalden en helt almindelig 16-årig pige, der bor hos sin tante i og onkel i en lille by Stenstrup, men Annas familie kommer i virkeligheden fra jordens (som i bogen hedder Morta) parallelverden, Elementa. Da Anna vælger at konfrontere sine plageånder i skolen, udløses en række skjulte evner hos hende og for at lære at kontrollere dem, sendes Anna til Elamenta.

På en slags kostskole skal hun lære at styre sine færdigheder, som normalt er forbundet med et af de fem elementer, men Anna rummer meget mere end det, og hun bliver nu særundervist af selveste Seeren. Anna får gode venner blandt de andre studerende, men der er også mange, der ser skævt til hende, fordi hendes familie angiveligt har været indblandet i, eller måske direkte skyld i, den aktuelle krig mellem elamentarerne og shadoloneserne. Hurtigt bliver Anna indblandet i selve krigen, hvor hun i den grad får brug for nogle af sine tillærte færdigheder.

Det er et meget ambitiøst projekt, forfatteren har kastet sig ud, men det er i det store og hele lykkedes. Neergård mangler bestemt ikke fantasi og ideer til sin forunderlige verden, og især er det sjov læsning at opleve guderne, som de er i Elamenta, sammenlignet med de mytologiske forestillinger, vi har om dem i vores verden.

Bogen er først og fremmest elementært spændende, men også med plads til både humor og lidt romantik. Kompositorisk er historien bygget op, så man på skift har fokus på Anna og den gådefulde prins Alex, og det giver historien drive og læseren lyst til at læse videre. 

Bogdetaljer

Forlag
DreamLitt
Faustnummer
54933894
ISBN
9788771713374
Antal sider
363

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer