Bog

Erik Menneskesøn

Af (
1986
)

Anmeldelse

Erik Menneskesøn

30 apr.17

Erik Menneskesøns historie er fortsat aktuel. Den omfatter 4 romaner: Erik Menneskesøn, Kampen om Sværdet, Kvasers Blod og Gudernes Skæbne. De holder!

Lars-Henrik Olsens romaner er en gave til alle danskere. 

Hovedhistorien handler om den sårbare, blufærdige Erik, der gennemgår udviklingen fra at være en stor usikker dreng til at blive et mandfolk. Vi kommer helt ind under huden på ham, når alle hans sanser besættes af den første forelskelse, og når jalousien holder sit indtog. Vi føler med ham, når han kludrer; og vi beundrer ham, når han opmønstrer den største selvbeherskelse for at leve op til sig selv. Igen og igen.

Erik Menneskesøns udviklingshistorie er viklet ind i den nordiske mytologi. De gamle myter er egentlig et virvar af løse fragmenter. En labyrint, hvor et hav af skikkelser med tvivlsomme relationer springer i tid og sted og øst og vest. Men Lars-Henrik Olsen har formået det store kunststykke. Han har skrevet myterne ind i en sammenhæng og derved skabt en enestående helhed. Med Erik som omdrejningsakse fortælles myterne ind i hinanden i et smukt væveri, som nornerne ikke kunne have klaret bedre!

Værkerne har folkeeventyrets magi i sig. Den umodne rejser ud, prøves på godt og ondt, og vender hjem som en helt. Eventyrligt illustreret af Erik Hjorth-Nielsen, der er en uforlignelig tegner. Hans billeder er så underfundige, at de forstærker myterne og prenter dem i vore hukommelser. Hver eneste tegning er stof til samtale.

Bøgerne blev lanceret som højtlæsningslitteratur, og de korte og mundrette sætninger er perfekt flydende til oplæsning. De er desuden nemme at gå til for mindre erfarne læsere; og så er de ren nydelse også for voksne, der påskønner rejser i mytologiske fantasy-universer. Læsningen medfører en fortrolighed med den nordiske gudeverden, vort fælles kulturgods, som gennemsyrer vort sprog og tankegang. En modvægt til soap.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
06449646
ISBN
87-14-18788-4
Antal sider
308

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer