Bog

9 fra de ni verdener

Af (
2019
)

Anmeldelse

9 fra de ni verdener af Rick Riordan

30 jan.20

Rick Riordan følger sin vanlige fremgangsmåde, og resultatet er præcist lige så fremragende  i hans nye fantasyudgivelse. Det betyder ikke noget, om man har læst de tre foregående bøger om Magnus Chase og de nordiske guder.

Denne lille bog består af ni sammenhængende historier og kan fungere, som en slags introduktion til Rick Riodans populære serie om Magnus Chase. Den er desuden virkelig flot illustreret.

Hvis man har læst de tre bøger om Magnus Chase, kender man de fleste karakterer i denne bog i forvejen. Hvis ikke, har man en spændende og særdeles levende oplevelse til gode. De ni historier udgør en fortløbende fortælling, der er inddelt i kapitler. Man følger hver enkelt karakter en enkelt dag. Alle er venner af Magnus Chase. Hver fortælling indledes med en virkelig flot illustration af kapitlets fortæller.

I første historie, ’Endnu et afhugget hoved’, er Odin hovedpersonen, og udgangspunktet for fortællingen er asernes verden i Asgård, hvor Odins chefvalkyrie er død, så der er brug for en ny leder af de krigeriske kvinder, da valkyrierne uden styring ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. På sædvanlig lusket vis for guder i Asgård med snyd og blændværk, skal Odin finde en stærk og klog valkyrie blandt en lang række særdeles tvivlsomme kandidater. Alle historierne foregår med en bunke af de gamle guder, snapchat, souvenirbutikker og en skridttæller, der hedder FittnessKnut, som særligt Thor er meget glad for, da den kan blive hans adgangsbillet til en gæsteoptræden i Midgård. Det er også Thor, der løber gennem de 9 verdener og binder fortællingerne sammen. Alle historier er fortalt med vanlig Rick Riordan-humor.

Flere forfattere har taget udgangspunkt i religion og mytologi i deres fantasyromaner. Både engelske Philip Pullman i serien om ’Det gyldne kompas’, og herhjemme kan nævnes Kenneth Bøgh Andersens serie ’Den store djævlekrig’, Lars Henrik Olsens serie om ’Erik Menneskesøn’ og Malene Sølvstens serie ’Ravnenes hvisken’.

 '9 fra de ni verdener' er en fantastisk udgivelse, fordi Rick Riodan kan genfortælle historier, vi kender i forvejen, der samtidig tager udgangspunkt i vores kerne, der omhandler liv og død og kampen mellem det gode og det onde. Og til netop til at beskrive de største vingesus er fantasy helt forrygende.

 

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Vibeke Nielsen
Faustnummer
46621689
ISBN
9788711907115
Antal sider
141

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer