Bog

Anderledes med drenge

Af (
2020
)

Anmeldelse

Anderledes med drenge

25 jan.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Billednovellen fortæller filmisk om forholdet og følelserne mellem en gruppe teenagedrenge, der bevæger sig i hver sin retning, men alle gerne vil bevare venskabet.

Hovedpersonen er drengen Ant, der er bedste venner med Charlie, Freddie og Jack. De fire drenge har været uadskillelige indtil for få år siden. De bor tæt på hinanden og har altid været sammen både i skolen og fritiden. Men så flyttede Freddie, og efterhånden forandrede de sig alle sammen, også fysisk. Ant blev stor som en amerikansk fodboldspiller, Charlie voksede også, men Jack forblev lille og spinkel og begyndte desuden at gå til kor samt skrive anmeldelser om opera. De andre drenge synes, at Jack er blevet en smule ’svanset’. Charlie er altid på nakken af Jack og siger en masse homofobiske ting til ham, men Jack er hurtig og svarer igen, så Charlie som regel ender med at fremstå lidt dum.

Ant og Charlie er ofte sammen i fritiden, altid hos Ant, da Charlie bor alene med sin mor, der drikker. Engang sov de to sammen en hel uge. I løbet af den uge endte de i seng sammen. Det skete flere gange, og begge har travlt med at overbevise sig selv om, at det bare er indtil, de finder en pigekæreste.

I skolen er de fire venner samlet igen, og man følger hverdagen med drillerier, betroelser, aggressioner, der dækker over skam, og alle deres tanker om sig selv i verden. At være bange for omverdenens dom, hvis man ikke er som de andre. Og behøver man overhovedet være ens for at være venner?

'Anderledes end drenge' er en rammende historie om drenge, venskab og den første gang. En novelle på 80 sider, der fortæller om de vigtige lister, men som også indeholder en fortælling i fortællingen. Alle ord, der enten er bandeord eller har noget med sex at gøre, er farvet sorte i teksten, og disse sorte bokse efterlader tomme pladser til læserens egen fortolkning. Selvsamme bokse er drengene i historien helt bevidste om, og de kommenterer selv på, hvad der kunne stå under overstregningen.

Patrick Ness er en eminent fortæller, der kan skrive så det vanskelige bliver hverdag. Tegningerne af Tea Bendix er fine og nænsomme med et råt udtryk, ligesom drengene selv. En ærlig og smuk bog, der kan læses fra teenagetiden.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Glenn Ringtved
Graphic
Tea Bendix
ISBN
978-87-11-69875-4
Antal sider
77

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser