Bog

Kollision

Af (
2023
)

Anmeldelse

Kollision

08 nov.23

En letlæst men tung historie om venskab, uhyggelige hemmeligheder, tillidsbrud og ensomhed. 

Oscar og Lauge er begge 16 år og går på Espergærde Gymnasium. Lauge skal med Oscar og hans forældre på weekend i deres sommerhus, og mens Oscars forældre er til reception i København, har Oscar inviteret pigerne Saga og Emilie til spisning. 

Saga har været, og er måske igen kærester med Oscar, og hun er desuden Lauges bedste pigeven. De læser de samme bøger og snakker virkelig godt sammen. Veninden Emilie er virkelig smuk, og Lauge har kysset med hende til en fest, men han er ikke yderligere interesseret i hende, for i det skjulte synes han, at Saga indeholder noget uimodståeligt, som han er forelsket i. 

Da pigerne skal hentes på stationen, snupper Oscar forældrenes Tesla, selvom han ikke er gammel nok og har drukket. På vej mod toget rammer drengene en gammel mand. Det viser sig at være naboen til sommerhuset, Johannes Nielsen, som Oscar og Lauge beslutter at trække op huset og få det til at ligne en ulykke. Men er loyaliteten mellem de to venner stærk nok til at bevare deres frygtelige hemmelighed?

Det er en både skræmmende og realistisk roman, som beskriver Lauges tvivl på sig selv i forhold til, hvorfor Oscar har valgt netop ham som ven, hans tanker om det skjulte one-night stand med Saga, men vigtigst af alt; kan han leve med sin viden om, at han været skyld i et andet menneskes død og ikke på noget tidspunkt taget ansvar?

Sproget flyder godt, og der er masser af situationer både mellem Lauge og Oscar, men også mellem Lauge og Saga, der bidrager til følelsen af troværdighed. Et fint element er, at både Lauge og Saga læser ’Forbrydelse og straf’, hvis tematikker, der trækkes paralleller til, samtidig med at læsere fra ca. 14 år præsenteres for Dostojevskij.

Bogdetaljer

Forlag
ABC
Faustnummer
136823752
ISBN
9788775890859
Antal sider
69

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer