Bog

Blod vil have blod

Af (
2011
)

Anmeldelse

Blod vil have blod af Benni Bødker

28 mar.11

Krimi, der også handler om de psykiske og menneskelige konsekvenser for de danske soldater, der har været i Irak og Afghanistan!

- og om, at du ikke kan  købe dig til lykke, men at penge er gode at have. Spørgsmålet er, hvor langt ud i det kriminelle grænseland vil du bevæge dig, før moralen og samvittigheden sætter ind?

Da retsantropologen Linnea Kirkegaard kaldes hjem til Danmark til sin fars begravelse, har hun ikke forestillet sig at hendes ophold i fædrelandet skal blive af længere varighed. Men da hun ikke har andet for, bliver hun hængende i landet i en længere periode. Da hun en varm sommerdag kaldes ud for at tilse et skeletteret lig, som bliver fundet ved Lammefjorden, bliver hun imidlertid inddraget i en sag, der viser sig at have substans nok til at fastholde hende i Danmark. Liget viser sig nemlig at have en sammenhæng med Linneas egen verden, og snart er også Linneas eget liv i fare.

På samme tid, et andet sted, frygter den tidligere soldat Jonas for sit liv. Efter sit ophold som soldat i Irak, er han hjemvendt til en lyssky forretning med videresalg af antikke kulturskatte fra de krigshærgede regioner som Irak og Afghanistan. Da liget ved Lammefjorden dukker op af sit skjul, ved Jonas at hans liv hænger i en tynd tråd.

’Blod vil have blod’ har et lidt anderledes handlingsplot end man normalt ser. Der er nemlig tale om en krimi, der på mange måder handler om de psykiske og menneskelige konsekvenser for de danske soldater, der har været i Irak og Afghanistan, men samtidig har vi i baggrunden en typisk James Bond-inspireret overskurk, der sidder og trækker i trådene. Denne utraditionelle sammenblanding, skaber - på godt og ondt - en atypisk handling.

’Blod vil have blod’ er første bind i en ny krimi-serie med retsantropologen Linnea Kirkegaard i hovedrollen.  Bogen er skrevet af det nye makkerpar Karen Vad Bruun og Benni Bødker, hvor især Benni Bødker er kendt i forvejen for sine mange populære bøger for børn og unge, mens Karen Vad Bruun især har arbejdet som litterær agent.

Jeg glæder mig til at læse mere om Linnea Kirkegaards liv og færden og håber at James Bond skurkene næste gang holder sig væk fra dansk område.

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med Linnea Kirkegaard ; 1
Forlag
Modtryk
Faustnummer
28670338
Graphic
Anne Kragelund
ISBN
9788770535588
Antal sider
355

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer