Bog

Før døden lukker mine øjne

Af (
2012
)

Anmeldelse

Før døden lukker mine øjne af Benni Bødker og Karen Vad Bruun

02 apr.12
AfMerete Trap
Skribent

Somaliske pirater kaprer et dansk skib i farvandet ud for Afrikas Horn - hvilken last indeholdt dette skib, siden offentligheden ikke må få kendskab til kapringen?

En kold vintermorgen findes en vinterbader bestialsk dræbt på isen.  Den dræbte viser sig at være den unge fremadstormende journalist Mikkel Spang-Hansen. Tæt på liget finder knogleeksperten Linnea Kirkegaard en forskræmt afrikansk pige, som straks stikker af. Men pigen må findes, for hun ligger inde med nøglen til opklaringen af drabet.

I farvandet ud for Afrikas Horn kapres et dansk fragtskib af Somaliske pirater. En ikke helt uvant begivenhed når man færdes i piratfyldt farvande, men hvorfor skal sagen neddysses af PET? Hvad havde skibet ombord, som den danske offentlighed ikke må få kendskab til?

På privatfronten går det op og ned i parforholdet mellem Linnea Kirkegaard og vicepolitikommisær Thor M. Dinesen, men de er professionelt på sagen, hvor de snart befinder sig i et uigennemskueligt netværk af organisationer, personer og løgne. Hvad er det der kæder en afrikansk vækkelsesprædikant fra Nørrebro sammen med det bestialske mord på Mikkel Spang-Hansen?  Og hvem er den ukendte, franske kvinde der konstant spøger i baggrunden af efterforskningen? Er denne mystiske kvinde Linneas afdøde fars elskerinde, hans livs store kærlighed?

Endnu engang er sagen lidt for tæt inde på livet af Linnea Kirkegaard, og snart er hendes eget liv også på spil i forsøget på at opklare sagen.

Bogens tema omkring våbensmugling og somaliske pirater er vældig aktuelt, men desværre fænger den ikke. Der er simpelthen al for megen teknisk våbensnak, opremsning af diverse organisationer osv. hvilket får mig til at tabe tråden konstant, og ærlig talt kede mig en smule. Men nuvel – måske er det fordi emnet ikke interesserer mig, måske er jeg lidt for meget ”tøs” til at nyde følelsen af en Heckler & Koch i hånden?

Ægteparret Benni Bødker og Karen Vad Bruun slog igennem som forfatterpar med krimien 'Blod vil have blod' i 2011, som var første bog om knogleeksperten Linnea Kirkegaard. Denne er solgt til filmatisering, og forfatterægteparret planlægger flere krimier.

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med
Forlag
Modtryk
Faustnummer
29258597
Graphic
Anne Kragelund
ISBN
9788770537445
Antal sider
334

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser