Bog

Giv ikke slip

Af (
2018
)

Anmeldelse

Giv ikke slip af Harlan Coben

22 jun.18

Endnu et gådefyldt mysterie folder sig ud i Harlan Cobens spændingsroman. Heller ikke denne gang skuffer han sin trofaste spændingshungrende fanskare.

Harlan Coben har baseret denne roman på virkelige hændelser, nemlig på et rygte, der verserede da han var ung, om en hemmelig missilbase, der lå i nabolaget. Rygtet viste sig at være sandt, og Coben forestiller sig i denne roman, hvad der kunne være sket på basen. I sædvanlig blændende stil folder han historien langsomt ud, og som altid overraskes man til sidst.

Politimanden Nap Dumas mistede sin tvillingebror Leo for 15 år siden. Broren og kæresten Diana blev kørt ned af et tog og var efter sigende både fulde og skæve, da det skete. Alligevel synes Nap, at der er noget uldent ved deres død. Da navnet på en forsvunden ekskæreste, Maura, dukker op i efterforskningen af en nylig skudepisode, som også involverer en gammel skolekammerat, er Nap ikke i tvivl om, at der er noget som ikke stemmer og går derfor ind i efterforskningen af sagen – naturligvis på sine egne præmisser. Med hjælp fra bl.a. Ellie, en veninde til den døde Diana og nu Naps veninde, samt Augie, Naps mentor, chef på Westbriges politistation og far til Diana, går Nap nu i gang med at lede efter spor i den 15 år gamle sag om hans brors og Dianas død for at finde forbindelsen til drabet på Rex, deres fælles skolekammerat.

Maura, Naps ekskæreste forsvandt meget pludseligt for 15 år siden, lige efter brorens død, men hendes fingeraftryk dukker op på gerningsstedet hvor Rex er blevet skudt. Rex og Maura var begge medlemmer af Konspirationsklubben, en klub som også Naps bror Leo samt et par andre skolekammerater var medlemmer af. Klubben blev til i sjov, men Nap opdager, at noget kunne tyde på, at medlemmerne havde opdaget noget hemmeligt foregå på den gamle missilbase. Desuden viser det sig, at alle medlemmerne af klubben enten er døde eller forsvundet.

Harlan Coben leverer hver gang, og ’Giv ikke slip’ er ingen undtagelse. Han er rap i replikkerne, og man har en fornemmelse af at komme hjem til noget velkendt, når man åbner hans bøger. Plottet og miljøet er genkendeligt, og alligevel formår han at overraske hver gang, når historien tager en uventet drejning. Hvis jeg skal sige noget negativt om hans bøger, så er det, at det måske bliver for velkendt. På den anden side, så ved man, hvad man får, og det er god underholdning og masser af action og spænding. Jeg hænger i hvert fald stadig på og gør det med gensynets glæde.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Johnnie McCoy
Faustnummer
54161336
ISBN
9788712056454
Antal sider
305

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer