Bog

Drengen fra skoven

Af (
2020
)

Anmeldelse

Drengen fra skoven

29 okt.20

Harlan Coben præsenterer en ny, skøn (super)helt og et vanligt neglebidende spændende og overraskende plot.

Når der kommer en bog fra Harlan Coben, så ved man bare, at man vil blive ført ud på en neglebidende spændende tur med en u-vending, når man mindst venter det. Det samme gør sig da også gældende for ’Drengen fra skoven’. Det er spænding fra første side, og man har svært ved at slippe den, før sidste side er indsuget og vendt.

Omdrejningspunktet er ”drengen fra skoven”: Wilde blev som barn for 30 år siden fundet i skoven, hvor han tilsyneladende havde klaret sig selv gennem lang tid. Uden erindring om sin herkomst, kun små brudstykker, han har svært ved at gribe og stykke sammen. Han adopteres af og vokser op i en familie, men han har det bedst alene og i naturen, så som voksen flytter han så tæt på skoven som muligt og forsøger at klarer sig selv, så vidt muligt. Da først én og siden to teenagere i det lille nærliggende samfund forsvinder, inddrages Wilde pga. sine skarpe analytiske evner, og der begynder hurtigt at tegne sig et billede af en større sammensværgelse, der peger opad i hierarkiet.

Det er en super spændende krimi med et plot, man først får fuldt begreb om på de sidste sider. Derudover er Wilde en skøn helt i besiddelse af en masse nærmest superheltelignende evner. Og i historien er der også et herligt gensyn med stjerneadvokaten Hester Crimstein, der figurerer i flere af Cobens romaner. I denne får hun dog en mere fremtrædende rolle, da hun og Wilde er forbundet af en fælles tragedie i fortiden.

Af de to hovedspor i romanen her, er der kun ét af dem, der forløses, nemlig selve krimiplottet. Wildes fortid og skæbne, der er mindst lige så fængslende og interessant, får man desværre ikke en forklaring på. Det kan godt skuffe en smule, men på den anden side, så ved man, at der med garanti MÅ komme en opfølger med Wilde som hovedperson. Harlan Coben har da også selv afsløret, at han er ret spændt på Wildes historie og gerne vil udforske den lidt mere, men det bliver ikke den næste bog fra hans hånd.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Johnnie McCoy
Faustnummer
48667236
ISBN
9788712060512
Antal sider
365

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer