Bog

Seks år

Af (
2015
)

Anmeldelse

Seks år af Harlan Coben

11 jan.16

Solid thriller uden de helt vilde overraskelsesmomenter. Romanen er perfekt, hvis man ikke er til de allerværste blodsudgydelser og rædsler i genren.

Det bedste ved Harlan Cobens romaner er, at de ofte tager udgangspunkt i uskyldige og almindelige menneskers hverdag, hvor der sker en uforudset og uhyggelig hændelse, som kommer til at vende op og ned på deres liv. På den måde kommer det lidt for tæt på den virkelige verden. ’Seks år’ er fin underholdning, og søger man en thriller eller spændingsroman, hvor underholdningen er på højt niveau og ofte har kærlighed og familie med i farezonen, bør man absolut gå i gang med Cobens forfatterskab.

For ’Seks år’ siden gled Jake Fishers elskede og eneste ene, Natalie, ud af hans liv. Med begrundelsen om at hun har fundet sammen med en gammel flamme igen, bliver hun kort tid efter gift med Todd. Hun beder inderligt Jake om at holde sit løfte om aldrig at kontakte hende og Todd igen og lade dem være i fred. Men Jake glemmer aldrig Natalie, og da han seks år efter hendes bryllup tilfældigt ser Todds dødsannonce, beslutter han sig for at bryde løftet og opsøge Natalie. Ret hurtigt åbenbarer det sig, at noget er grueligt galt, og at Jake absolut ikke er den eneste, som ønsker at finde Natalie. Pandoras æske er åbnet, og inden længe er Jake ude på dybt vand og må bruge al sin handlekraft og snarrådighed for at overleve.

Man går aldrig galt i byen med en Harlan Coben roman. Forfatteren skriver gedigne thrillers med et godt spændingsniveau, og plottet er altid godt skruet sammen sprogligt som handlingsmæssigt. Har man først læst én Coben roman, ved man, hvad man kan forvente af den næste i rækken. Og det er måske min eneste anke: at det bliver lidt forudsigeligt og lidt for stilfærdigt. Ikke at man ikke overraskes undervejs, men alligevel ved man lidt for godt, hvad der er i vente. 

Bogdetaljer

Forlag
Gads Forlag
Oversætter
Poul Bratbjerg Hansen
Faustnummer
51935535
ISBN
9788712050599
Antal sider
300

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer