Bog

Savner dig

Af (
2015
)

Anmeldelse

Savner dig af Harlan Coben

27 maj.15

Harlan Cobens elegante blanding af mysterier, seje karakterer og god underholdning er lige så vellykket som altid i denne sag om kriminalbetjenten Kat, som har sine egne mysterier at løse.

Endelig en ny bog fra Harlan Coben. Jeg må indrømme, at jeg er en glad tilhænger af hans bøger, som er en skøn blanding af smukke kvinder og maskuline fyre, som altid har en lummer kommentarer ved hånden. Det er sjovt, det er underholdende, og det er spændende – også selvom han har en meget ensartet måde at bygge sine handlinger op på. Alligevel synes jeg, at han formår at overraske mig, og jeg elsker at gætte med på de gåder, han bygger op.

Kat Donovan er kriminalbetjent ved NYPD. Hun har et forlist forhold bag sig, som sluttede brat for 18 år siden. Lige inden blev Kats far – som også var politibetjent – skudt, men Kat føler sig ikke overbevist om, at den, som har påtaget sig skylden, nu også er farens rigtige morder.

Da Kat bliver kontaktet af Brandon, som tror, at hans mor er forsvundet, og vil have Kat til at hjælpe sig, får hun mulighed for at finde ud af, hvad der egentlig skete dengang hendes kæreste Jeff forsvandt og hvem der slog hendes far ihjel.

De tre sager; hvem der er Kats fars rigtige morder, hvorfor hendes forlovede forsvandt for 18 år siden og sagen om Brandons forsvundne mor fletter sig ind i hinanden, og man fornemmer straks, at der er en uforklarlig sammenhæng.

Som nævnt skriver Harlan Coben sine bøger efter en ret fast ”opskrift”, og det er også tilfældet her. Vi har som regel at gøre med en eller flere forsvundne personer og diverse hemmeligheder, der afsløres og nærmest sætter en kædereaktion i gang af afsløringer. ’Savner dig’ har en kvindelig synsvinkel, hvor hans bøger som oftest – med enkelte undtagelser – har en mandlig synsvinkel og hovedrolle. Det er dog, helt i henhold til hans sædvanlige persongalleri, en sej og modig kvinde, der ikke tøver før hun handler.

Bogen er fuld af rappe replikker og plat humor, men det er efter min mening god underholdning, og den er samtidig rigtig godt skruet sammen. Jeg synes, at Harlan Cobens bøger er et godt alternativ til krimier. Er man lidt træt af krimier, men elsker et godt mysterie, er de måske det næste, man skal kaste sig over.

Hans forrige bog udkom på dansk i 2011, men denne gang behøver vi ikke at vente helt så længe på den næste, for forlaget lover, at den næste udkommer allerede i efteråret 2015 – jeg er glad.

Bogdetaljer

Forlag
Gads
Oversætter
Poul Bratbjerg Hansen
Faustnummer
51709853
ISBN
9788712050582
Antal sider
397

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer